s604x0_noua_inselaciune_de_luminatie

Noua metoda de inselaciune, inventata de hoti cu ocazia Luminatiei. Vezi ce trebuie sa faci pentru a nu cadea victima

În fiecare an, pe data de 1 noiembrie, credincioșii celebrează „Luminația” sau ”Ziua Morților”, așa cum este cunoscută în popor, considerată a fi sărbătoarea tuturor celor  trecuţi la cele veşnice.

Se spune că în această noapte sufletele morților vizitează lumea celor vii. De asemenea, cimitirele se transformă în adevărate oaze de lumină datorită lumânărilor aprinse pentru cei morți.

Sub pretextul „unei pomeni pentru sufletul cuiva” infractorii acosteaza persoane de sex feminin care poarta la vedere bijuterii din aur si le schimba intr-un moment de neatentie cu unele din metale nepretioase.

La data de 31.10.2016, Politia orasului Huedin a fost sesizata prin apel 112 despre faptul ca o femeie, de 71 de ani, din Huedin, a fost victima unei infractiuni de inselaciune, fiind prejudiciata cu suma de 1.500 lei.

Astfel, la data mai sus mentionata, in jurul orei 11:00, in timp ce se deplasa spre domiciliu, femeia ar fi fost abordata de o persoana de sex feminin care i-ar fi solicitat informatii despre locatia unei biserici.

Sub pretextul ca ar dori sa faca o pomana cu ocazia „Zilei de 1 noiembrie”, persoana respectiva i-ar fi solicitat femeii inelul si cerceii din aur pe care i-ar fi pus intr-o hartie. In momentul in care persoana vatamata ar fi solicitat restituirea bijuteriilor, i-ar fi fost inmanat un alt pachet care continea patru monede.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarşirea infracţiunii de inselaciune, fapta prevazuta de Codul penal, politistii efectuand in continuare cercetari pentru identificarea femeii si recuperarea prejudiciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*