Nicio femeie nu ar vrea să fie în locul ei, și-a făcut curaj și a scris: „Mă numesc Ioana, am 25 de ani si sunt căsătorită de 2 ani. Am observat unele schimbari la soțul meu, toate de când m-am mutat cu el…” Continuarea e tristă, ce se întâmplă în viața lor intimă

Dragă Adela,
Mă numesc Ioana, am 25 de ani si sunt căsătorită de 2 ani. Am observat unele schimbari la soțul meu, toate de când m-am mutat cu el. Asta pentru ca mi am găsit și un job mai bine plătit, chiar foarte bine, el neavând de muncă. Mereu îmi spune să cer mulți bani de la patron, ca să rămân eu să-i achit într-un anumit timp, și mă simt prost.

Toate pentru casă (fiind casa lui). Deci nu trăim la apartament. Mă simt oarecum folosită și nu că nu îmi place să trag cu casa mea, a noastră, dar dezinteresul lui de a-si găsi un loc de muncă… să văd și eu că îi pasă și contribuie… nu există din partea lui. Mereu îmi spune că dacă îi cer să meargă la muncă înseamnă că nu îl iubesc cu adevarat. Și mă doare.

Partea intima… o dată pe lună. Am încercat să stau departe de el cu gândul că se schimbă. În acest timp el stând cu altă fată… Iarăsi m-am simțit prost. Și îmi spune mereu că dacă mai plec, el o să își caute alta. Deci, simt că nu dă doi lei pe mine. Nu vrea să schimbe nimic în sensul asta ca să nu-l părăsesc definitiv. Ce aș putea să fac în situatia asta?
Doresc un sfat, ceva.
Multumesc!

Adela răspunde:
Dragă Ioana,
Soțul tău pare hotărât în atitudinea lui, cu care tu nu ești de acord. Dacă singurul mod prin care poate să înțeleagă că greșește este o lecție dură din partea ta, atunci așa să fie.

Până la urmă, ce te ține lângă el? Ce ar trebui să fie o căsnicie? Răspunde-ți tu singură la această întrebare. Ce aștepți tu din partea unui soț? Să fie iubitor, plin de respect, să te protejeze, să te dorească, să te facă să te simți femeie… Tu știi. Face el toate acestea pentru tine? Dar tu pentru el, ce faci?

Spui că îl întreții, ai grijă de casa lui, ții cont de părerile lui, chiar dacă asta înseamnă să te desconsideri pe tine. Ce motive ai să mai continui așa? Și dacă îl mai iubești și dacă nu, tratamentul este același: fă-l să-și dea seama că nu ai neapărat nevoie de el. Spui că ai un salariu destul de bun, deci îți poți permite, la o adică, să pleci de la el, măcar pentru o perioadă.

Și îi spui: ”dacă nu îți iei de muncă, dacă nu faci cutare și cutare, eu plec”. Câtă vreme tu vei accepta toate pretențiile lui absurde, el va continua la fel. Dacă faci măcar un gest ferm, va începe să te respecte. Dacă nu, înseamnă că nu te iubește și chiar nu mai are rost să-ți pierzi viața alături de el.

Tu ce parere ai? Ce sfat i-ai oferi? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*