Nenea Paul are 72 de ani, soția i-a murit, iar copiii au rosturile lor. La poarta lui scrie mare „SUNĂ” și de când i s-a dus vestea, e căutat de români de peste tot. Bărbatul nu mai face față cu atâția oameni, fabulos cu ce se ocupă la vârsta lui

Un agricultor din Ariniș se ocupă singur de cinci solarii la 72 de ani
Paul Ioan Berey, un bărbat de 72 de ani din Ariniş, lucrează de o viaţă în agricultură și a ajuns ca la această vârstă de respectat să se ocupe singur de cinci solarii.

Bărbatul a fost inginer agronom, iar după ce a ieşit la pensie a continuat să activeze în domeniu pe cont propriu, ajungând acum să dețină cinci sere în care cultivă legume pe care le vinde în faţa porţii.

„În sere, în acest moment am roşii, vinete, ardei şi castraveţi. Producţia este însemnată, dar toate legumele obţinute le valorific numai la poarta casei. La noi este vinerea piaţă, dar nu merg acolo, deoarece nu a fost an să am atâtea legume câte mi s-au cerut! Deci cererea pentru ceea ce produc este mult mai mare decât pot eu să produc. Dacă fac legume de calitate, oamenii mă caută, am clienţii mei, vin de peste tot din zonă. De 50 de ani cultiv legume, cu certificat de producător agricol”, a explicat, pentru Graiul Maramureșului, Paul Ioan Berey.

Nea Paul, căruia soţia i-a decedat în urmă cu 11 ani, are patru copii, însă aceștia au rosturile lor, astfel că septuagenarul lucrează singur în solarii.

”Meseria mea de bază a fost cea de inginer agronom, aşa că de când mă ştiu asta fac. Din momentul în care am terminat facultatea, m-am trezit în fiecare zi la ora 5 dimineaţa, am mers la secţie, ca să trimit tractoarele la câmp, să organizez munca şi acum am rămas tot aşa, cu munca asta şi la pensie… Merg înainte singur cât pot, ce să fac alt­ceva, că soţia a decedat în 2006, iar cei patru copii sunt duşi în patru direcţii diferite”, spune acesta.
Autoturismele opresc unul după altul la poarta lui, iar șoferii coboară pentru a cumpăra legume.

„De câte ori trec pe aici, mă opresc la domnul Berey şi cumpăr legume. Sunt mult mai gustoase decât cele din supermarket, care nu ştii de unde provin”, a spus un cumpărător.
Paul Ioan Berey vinde, în poarta casei, roşii cu 5 lei/kg, ardeiul și dovleceii cu 3 lei/kg, iar castraveţii, cu 2 lei/kg.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Citeste si: Pare un băiat la locul lui, dar după ce a pus un video pe Facebook, s-a trezit cu poliția la ușă și a ajuns la închisoare. Va face 10 ani de puscarie… Ce a pozat este cu adevărat înfiorător, toți prietenii lui au sunat îngroziți la poliție:

Din păcate mulți copii care nu au avut părinții pe care îi meritau nu știu să facă diferența între ce e bine și ce e rău. Unii dintre acești copii neglijați sfârșesc prin a face rău altor oameni, animale, sau sfârșesc prin a se răni pe sine.

Un astfel de exemplu recent vine din orașul Wilcox, Alabama, unde rezidenții au fost uimiți de o crimă recentă comisă de doi adolescenți tulburați. Totuși, deși crima în sine e oribilă, pare că faptul că ei au folosit rețelele sociale pentru a se lăuda cu acțiunile lor face ca totul să fie și mai îngrozitor.

Ashley Johnston (18 ani) împreună cu un prieten de-al său al cărui nume nu a fost divulgat (în vârstă de 17 ani), au comis o infracțiune pentru care vor petrece 10 ani în închisoare. Ei au decapitat trei cățeluși pe care i-au găsit pe stradă, pentru a reuși asta au folosit o macetă. Pentru a se lăuda, au filmat totul și au pus înregistrarea pe internet.

După ce zvonul despre fapta lor s-a răspândit, peste câteva zile ei au fost arestați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*