NASA a făcut ANUNȚUL MOMENTULUI! Este pentru prima oară CÂND SE VORBEȘTE DESPRE ASTA. Ce se va întâmpla în curând

Misiune FIERBINTE: NASA trimite o navetă spațială spre SOARE!

NASA a anunţat miercuri lansarea sondei Parker care va intra în atmosfera solară, eveniment ce va avea loc în vara lui 2018. Cea mai mare provocare a misiunii este aceea de a face faţă temperaturilor şi radiaţiilor extreme, anunță ABC News.

Misiunea Solar Probe Plus va fi lansată în vara anului 2018, iar sonda se va numi Parker, fiind prima dată în istorie când o sondă este denumită după un savant încă în viaţă: Eugene Parker de la Universitatea din Chicago.

Sonda va avea o viteză de aproape 700.000 de kilometri pe oră (echivalentul unei curse New York – Tokyo în mai puţin de un minut) şi este programată pentru lansare începând cu 31 iulie 2018, într-o fereastră de 20 de zile. Misiunea ei va începe efectiv la sfârşitul anului 2024, după șapte ture de calibrare.

Sonda în valoare de 1,5 miliarde dolari va fi echipată cu echipamente de măsurat extrem de fine, precum Whisper, care va fotografia razele solare pe măsură ce aparatul va trece prin ele. Alte instrumente vor fi cele de monitorizat plasma, care stau la baza formării razelor solare şi alte instrumente de măsurat câmpul magnetic.

Conform NASA, obiectivele principale ale misiunii includ „monitorizarea curentului de energie care încălzeşte şi alimentează coroana solară şi vântul solar, determinarea structurii şi dinamicii plasmei şi câmpurilor magnetice de la sursa vântului solar şi explorarea mecanismelor care accelerează şi transportă particulele încărcate energetic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*