Motivul pentru care Stela Popescu nu a avut copii biologici

Stela Popescu a fost una dintre cele mai mari actrițe ale României, iar vestea morții sale a îndurerat o țară întreagă.

La 81 de ani, Stela Popescu era tot timpul plină de viață, cu zâmbetul pe buze, acesta fiind și motivul pentru care multe persoane au fost șocate atunci când au primit vestea morții actriței. Aceasta a fost găsită fără viață în locuința ei, iar medicii ajunși la fața locului au putut doar să constate decesul.

Motivul pentru care Stela Popescu nu a avut copii biologici, strâns legat de perioada copilăriei
Dacă din punct de vedere profesional a avut o carieră solidă, la care orice actor visează, mulți s-au întrebat de ce actrița nu și-a dorit o familie numeroasă, cu mai mulți copii. Într-un interviu acordat emisiunii „Xtra Night Show”, Stela Popescu a mărturisit de ce nu a avut copii biologici, motivul fiind strâns legat de perioada copilăriei.

„Eu nu mi-am dorit copii. Nu știu de ce nu mi-am dorit copii, ador copiii. Am avut teamă de durere întotdeauna. Și acum mi-e teamă de durere, mi-e frică de durere. Am avut la 5 ani o operație la cap, m-a mușcat un păianjen otrăvitor și m-au operat pe viu, că era război și probabil că de atunci am rămas înfricoșată.” a povestit Stela Popescu, pentru „Xtra Night Show”.

Cine este fiica adoptivă a Stelei Popescu?

Chiar dacă nu a avut copii biologici, puțini știu că Stela Popescu a experimentat rolul de mamă. Actrița a mărturisit că a adoptat o nepoată de-a soțului ei, pe care a crescut-o. Doina Maximilian este fiica adoptivă a Stelei Popescu, pe care aceasta a crescut-o încă de la 16 ani.

„De la 16 ani am luat o nepoată de-a lui (n.r Puiu Maximilian) și am crescut-o. Acum are 60 de ani. Deci eu am avut copil toată viața.”, a spus Stela Popescu, într-un interviu pentru emisiunea „Xtra Night Show”.

„Am infiat-o pe Doina, care avea vreo 16 ani si care e fata cumnatului meu. Pana atunci statuse cu mama ei, in fosta Cehoslovacie. La noi a stat de prin 1973 si pana s-a maritat, prin ’85. Cand am adus-o la noi, am intrebat-o ce meserie voia sa faca si m-am ingrozit cand mi-a spus ca regie de film. L-am rugat pe Gheorghe Vitanidis, pe care il cunosteam, sa o supuna unui test, iar el mi-a spus ca fata este exceptionala.

Ultima dată, Stela Popescu a urcat pe scenă acum două zile, la 21 noiembrie. Juca încă în două spectacole la Teatrul „Stela Popescu” de la Tineretului.

„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu pentru Digi24, acordat în 2013.

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița în interviul pentru Digi24.

De o frumusețe aparte, Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorţat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu ştiu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu ştiu. În clipa aceea eram măritată şi am simţit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potriveşte mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

Nu a avut copii.

Studii şi carieră:

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maksim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an.

Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963.

Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema.

La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde lucrează si în prezent.

În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească.

A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică (în perioada 1971-1979) şi apoi cu Alexandru Arşinel, cu scenete semnate de Mihai Maximilian.

Pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” şi pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu străluceşte în piese precum „Omul care a văzut moartea”, „Mama Boema”, „Boema, slăbiciunea mea” etc.

A jucat 18 ani în „Preșul”, 12 ani în „Pețitoarea” şi 10 ani în „Plicul”. A avut şansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greşit numărul”.

A prezentat, alături de actorul Iurie Darie, prima ediție a Festivalului Cerbul de Aur de la Brașov, în 1968.
A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), „A doua cădere a Constantinopolului” (1994), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001), „Zbor periculos” (1984)

Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă şi în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru şi emisiuni de divertisment, reuşind să transmită ceva din spiritul satiric şi contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile „O stea printre stele” (2006) şi „Stela şi Arsinel” care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu.

Începând cu jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea şi Național TV.

A jucat în serialul TV „Cuscrele” (2005-2006), precum şi în telenovelele: „Războiul sexelor”, „Regina” şi „Aniela”.

A jucat în reclame tv, cele mai cunoscute fiind cele de la margarina Wiesana şi lanţul de farmacii Catena.

Semnează cartea „Găteşte moldoveneşte cu Stela Popescu”, în care spune că are diabet. Recunoaște că toată viaţa a încercat să ţină cure de slăbire, însă i-a plăcut prea mult să mănânce şi nu prea a reuşit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*