Minciuna Nurofen a iesit la iveala! Analgezicul va fi scos de la rafturi!

Minciunile perpetuate pe ambalajul cunoscutului analgezic Nurofen au iesit la iveala in Australia unde justitia a ordonat la inceputul acestei saptamani sa-l retraga de la rafturi pana la remedierea problemelor. Practic firma de medicamente Reckitt Benckiser s-a folosit de publicitate mincinoasa pe abalajul Nurofen fiind vandut sub diferite ambalaje in functie de tipul de probleme tratate, desi ingredientul activ ramanea mereu acelasi.

Decizia survine in contextul in care, in luna martie, Comisia de Concurenta si Consum a Australiei (ACCC) a sesizat justitia. Curtea Federala a hotarat ca multinationala cu sediul in Marea Britanie se face vinovata de inselaciune, prezentand Nurofen in ambalaje diferite care contin acelasi ingredient, si anume 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

In acest context, instanta a decis retragerea in termen de trei luni a cutiilor de Nurofen vandute pentru tratarea durerilor de spate, migrenelor sau durerilor menstruale. Compania a negat ca a incercat in mod deliberat sa induca in eroare consumatorii, insa a adaugat ca respecta decizia Curtii Federale.

O audiere ulterioara va stabili cuantumul amenzii aplicate grupului britanic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*