Medicii au dat verdictul in cazul Denisei Manelista! Din pacate, este imposibil sa…

Medicii au exclus varianta transplantului pentru Denisa! De ce este imposibila operatia in cazul interpretei

Denisa Raducu nu are prea multi aliati in lupta ei pentru supravietuire, in conditiile in care medicii ridica neputinciosi din umeri.

Boala Denisei Raducu este una teribila. Carcinomul hepatocelular (CHC) sau cancerul hepatic este o tumora maligna a celulelor hepatice provenita, in cazul Denisei, dintr-o infectie netratata cu un virus hepatic. Situatia Denisei este cu atat mai delicata cu cat, potrivit lui Florin Peste, unchiul artistei, medicii spun ca ficatul artistei a fost atacat de mai multe formatiuni maligne. In aceasta situatie, transplantul heptic devine aproape imposibil, conform wowbiz.ro.

Specialistii sustin ca pacientii care sufera de cancer la ficat pot suporta un transplant doar daca indeplinesc anumite conditii. Astfel, acestia trebuie sa aiba o tumora unica de maxim 5 cm sau pana la 3 tumori mici, de pana la 3 cm. In rest, riscul de recidiva este atat de crescut, incat sunt preferati la transplant pacientii care indeplinesc criteriile de mai sus sau cei care sufera de o boala hepatica avansata, fara insa a avea cancer. In realitate, doar 5% dintre bolnavii de CHC ajnung sa fie candidati pentru transplant.

In aceste conditii, singurele sanse de supravietuire pentru Denisa sunt reprezentate chiar de capacitatea propriului organism de a lupta impotriva bolii. Chimioterapia sistematica, chemoimunoterapia, chemoembolizarea sau daca este posibil, tratamentul chirurgical fara transplant pot fi solutii pentru pacienti. In cazul operatiilor, sansele de reaparitie a tumorilor variaza intre 30% si 90% in decurs de 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*