Mărturii neştiute despre carnagiul din Suceava care vă pot afecta emoţional: „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva, nu am mai putut dormi”. Semnul rău primit de mama unuia dintre tineri înainte de accident:

Ciprian Năsăudeanu, Beniamin Marian Paraliuc, Emanuel Darius Paraliuc, Andrei Prelucă şi Simona Lazarovici. Pentru unii sunt doar cinci nume, pentru alţii, totul şi spun despre ei că fiecare avea un destin frumos înainte.

Soarta însă a decis ca ei să moară în aceeaşi maşină, după ce au sărbătorit pentru ultima dată Halloween-ul. Mama şoferului şi cea a lui Andrei Prelucă au făcut dezvăluiri emoţionante despre copiii pe care i-au pierdut.

Andrei Prelucă era singur la părinţi. Ultima discuţie au avut-o marţi seara, când tânărul le-a spus că iese cu câţiva prieteni.

“Era cu frică de Dumnezeu, ca un înger, ca un înger. Cu toţi era prieteni, cu toţi de la Hura Humorului, erau prieteni de la liceu. El a terminat liceul anul ăsta, pleca în Germania, avea acolo locul de muncă, bagaje, peste o săptămână pleca acolo. Uite unde a plecat, unde a plecat…. Puiul mamii, puiul mamii, numai pe el l-am avut.”, a povestit cu multă durere în glas Sabina Prelucă, mama lui Andrei, pentru monitorulsv.ro.

După ce a aflat că băiatul ei a murit, Sabina Prelucă şi-a dat seama că fusese avertizată. Îmbrăcată în haine negre şi plânsă, femeia a povestit că de câteva zile îi cânta cucuveaua deasupra casei. Potrivit tradiţiei, această pasăre e aducătoare de moarte şi dacă ea cântă pe o casă din acea familie va muri cineva.

“Probabil că nici el nu a ştiut ce se întâmplă… nu a ştiut. Nu a pomenit niciodată de vreun coşmar sau să visez eu vreodată vreun coşmar, nimic… Numai a trecut deasupra casei cucuveaua aceea care cânta. Nu mi-am dat sema că ea cânta asupra mea, să fie moarte la casa mea. Într-o dimineaţă a trecut cucuveaua, a fost un semn atunci. Atunci, de trei săptămâni, nu mi-am dat seama”, a mai spus mama lui Andrei Prelucă.

La Gura Humorului, mama lui Andrei Năsăudeanu, tânărul care era la volan, nu mai are lacrimi să-l plângă. Fiul ei cel mic a rămas orfan de tată de la nouă ani.

“Băiatul mamei, de ce mi-ai făcut asta? Băiete, tu ştii că era să mor când a venit poliţia la uşa mea la patru dimineaţa. Băi, băiatul mamei, ce mi-ai făcut? Măi, băiete, tu ştii ce mi-ai făcut mie? De ce mă laşi, de ce mă laşi? A cui mă laşi, sprijinul meu, băiatul meu…”, a spus printre lacrimi Ileana Năsăudeanu pentru monitorulsv.ro.

“La ora trei şi jumătate, m-am trezit cu maşina poliţei la poartă. Mi s-au tăiat picioarele. Am văzut că era plecat cu maşina şi că nu s-a mai întors. Nu mi-au spus ce s-a întâmplat şi am mers la urgenţe, am stat acolo. Deci nu, nu mai pot. Atâta ştiu: că nu-l mai văd şi nu mai pot suporta”, a povestit Ileana Năsăudeanu.

Unchiul lui Andrei Năsăudeanu a ajuns în acea dimineaţă fatidică la locul tragediei şi a rămas marcat pe viaţă.

“Carnagiu. Am ajuns la cinci şi vreo 10 minute, nu am mai putut, era un carnagiu. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Am rămas… nici nu am mai putut dormi… Deja am două zile de când nu dorm.”, a mărturisit încă şocat bărbatul.

Accidentul care a îndoliat mai multe familii s-a produs în dimineaţa zilei de 1 noiembrie, în jurul orei 03:30

Tinerii se întorceau spre case de la o petrecere de Halloween, iar în curba de la intrarea în Ilişeşti dinspre Suceava, Ciprian Năsădeanu, tânărul de 24 aflat la volan, a pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive. Cum nu a reuşit să redreseze maşina, el a ajuns pe contrasens, unde a lovit mai întâi un autocamion, după care a fost aruncat într-o altă maşină. În urma acestui impact, autoturismul în care erau cei cinci tineri s-a răsturnat pe şosea, după care a luat foc. Ciprian Năsăudeanu, Beniamin Marian Paraliuc, Emanuel Darius Paraliuc, Andrei Prelucă şi Simona Lazarovici, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani au murit arşi de vii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*