MARE ATENȚIE! Persoanele cu o viață sexuală activă trebuie să fie foarte atente la acest UCIGAȘ SILENȚIOS…

Sexul poate fi riscant dacă nu suntem atenţi, dar nu este nici pe departe ceva greşit. Desigur, trebuie fim cât mai informaţi pe acest subiect, ştim totul despre transmiterea bolilor sexuale, despre HIV care este fatal, despre modul în care ne putem proteja s.a.m.d. În acest articol ne vom ocupă întocmai de acest subiect. Sperăm va fie de ajutor.
Persoanele expuse virusului HIV.

Este foarte important ştiţi oricine se poate infestă cu virusul HIV dacă intră în contact cu lichidul rectal, laptele de san, sânge, spermă sau lichidul vaginal ale unei persoane deja infestate.
Foarte multe persoane se bucură nu sunt infestate cu acest virus extrem de periculos, dar nu se gândesc -l pot lua de la persoană cu care intră în contact sexual.

Poate unora le pare o măsură exagerată, dar ar fi bine înainte de a întreţine relaţii sexuale cu o persoană, fie făcut un test HIV. Staţi departe de persoanele dubioase. Oricât de mult vadictează hormonii va apropiaţi de o anumităpersoană, dacă nu ştiţi nimic despre ea, este mai bine evitaţi contactul.

Protecţia în timpul actului sexual. Cele mai bune metode de protecţie sunt prezervativul feminin sau prezervativul obişnuit.

De asemenea, dacă vreţi va faceţi un tatuaj, sau un piercing, aveţi mare grijă de locurile încare alegeţi vi se facă. De asemenea, fiţi cu băgare de seama pentru situaţia încare va duceţila spital sau la manichiură. Acele, forfecuţele trebuie fie foarte bine sterilizate pentru evitarea oricărui pericol
Profilaxia. Totalitate a mijloacelor puse în aplicare pentru a evita apariţia, expansiunea sau agravarea anumitor boli. Ansamblu de măsuri medico sanitare pentru prevenirea bolilor contagioase.

Profilaxia bolilor transmisibile prin contact direct implică folosirea barierelor protective cum ar fimănuşile, halatele, măştile şi ochelarii protectori. Acestea reduc riscul de expunere a tegumentului sau a mucoaselor la fluidele potenţial contaminate. Mănuşile protejează tegumentul ori de câte ori ajunge în contact cu sânge, alte lichide ale organismului, cu mucoase sau cu tegumente lezate. Folosirea mănuşilor scade riscul bolilor transmisibile prin înţepături de ac.

Se recomandă:
– purtare mănuşilor la manipularea unor obiecte contaminate cu sânge sau cu alte produse biologice
– purtarea mănuşilor dacă mâinile au leziuni (zgârieturi, răni)
– schimbarea mănuşilor după fiecare utilizare
spălarea mâinilor după scoaterea mănuşilor
spălarea mâinilor şi altor tegumente imediat ce au intrat în contact cu sânge sau alte fluide organice.
Măştile şi ochelarii de protecţie ajută la protejarea ochilor, a gurii, a nasului de picăturile de sânge şi alt tip de picături. Se recomandă a se purta întotdeauna masca şi ochelari de protecţiela o manevră care ar putea provoca stropire cu sânge sau alte fluide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*