Mama din imagine se pregatea pentru a suferi o operatie foarte complicata, cand a auzit un ciocanit in usa salonului. Era fiul ei, de 21 ani. A intrat si, fara nici un cuvant, i-a oferit cel mai scump cadou din lume

Uneori suntem singuri chiar şi atunci când suntem înconjuraţi de o mulţime de prieteni.

Pe fondul diferenţelor, precum cele sociale, de sex, de etnie, în urma abuzurilor, din cauza dizabilităţilor, dar chiar şi a propriilor insecurităţi, oamenii sunt marginalizaţi sau se izolează social, trăind în tăcere suferinţa şi ducând povara singurătăţii. Oamenii se pot îmbolnăvi din cauza singurătăţii. De fapt, singurătatea şi izolarea socială sunt la fel de nocive ca fumatul a 15 ţigări zilnic, aproape un pachet pe zi, susţine Campaign to End Loneliness care îşi propune să pună capăt acestui fenomen.

Singurătatea nu se rezumă doar la a fi singur, neînconjurat de oameni, susţine psihologul John Cacioppo de la Universitatea Chicago, într-un interviu pentru US News. Chiar şi atunci când suntem înconjuraţi de prieteni, ne putem simţi, de fapt, singuri, poate pentru că nu putem găsi acea conexiune cu cei din jurul nostru. Pe de altă parte, chiar şi atunci când relaţiile întemeiate sunt de calitate, există riscul de a ne simţi singuri din lipsa contactului cu respectivele persoane, a orelor petrecute alături de acestea, împărtăşind experienţe, speranţe şi gânduri, notează Psychology Today.

Oricine a suferit vreodata o interventie chirurgicala foarte complicata, stie ce inseamna sa te pregatesti si sa ai emotii marii. In acele clipe ai nevoie de sustinerea totala a familiei si prietenilor.

Printr-o asemenea experienta a trecut si Sara, mama lui Carl James, o persoana foarte cunoscuta pe Youtube. In 2015 s-a hotarat sa zboare peste 4.000 km, ca sa traverseze tara, pentru a-i face o surpriza mamei bolnave.

Sara, 48 de ani, mai avea o ora si intra in sala de operatie, dar era dezamagita ca nimeni nu se afla cu ea in acele momente, pentru a o incuraja. La un moment insa a auzit un ciocanit in usa. Cand a raspuns, a ramas uimita: era fiul ei. Venise sa o incurajeze pentru a trece mai usor peste transplantul de rinichi care urma sa i se faca la spitalul din Arizona.

„M-am asezat inapoi pe pat si am inceput sa plang. Nu credeam ca baiatul va veni pana la mine.”

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*