LOVITURĂ! S-a întâmplat în ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! Ion Iliescu a…

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat luni, la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Mineriada”.

Şi fostul premier Petre Roman a fost luni dimineaţa la sediul Parchetului.

Cei doi sunt acuzaţi de anchetatori că au organizat și coordonat un atac generalizat și sistematic împotriva unei populații civile şi a manifestanților adunaţi în Piața Universității din București între 13-15 iunie 1990. Reprimarea violentă a manifestaţiei a fost soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Alături de cei Ion Iliescu şi Petre Roman, în dosarul Mineriadei mai sunt urmăriţi penali şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu dar şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu.

Citeste si: Surpriza in Regatul Unit! Sondaj de ultima ora! Britanicii NU mai vor…..

Jumatate dintre britanici sustin organizarea unui al doilea referendum referitor la iesirea din Uniunea Europeana, iar o treime considera ca situatia lor financiara se va inrautati in afara blocului comunitar, potrivit unui nou sondaj de opinie, transmite Reuters, conform news.ro. Sondajul, publicat in jurnalul Mail on Sunday, arata ca 50% dintre personalele intervievate sunt pentru un nou vot, privind termenii finali ai acordului de iesire din UE, 34% resping organizarea unui nou referendum, iar 16% au spus ca nu stiu.

Este primul sondaj de opinie important organizat dupa informatiile publicate de presa saptamana trecuta potrivit carora Marea Britanie se pregateste sa plateasca aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a putea continua discutiile referitoare la acordul comercial cu UE.Jumatate dintre britanici sustin organizarea unui al doilea referendum referitor la iesirea din Uniunea Europeana, iar o treime considera ca situatia lor financiara se va inrautati in afara blocului comunitar, potrivit unui nou sondaj de opinie, transmite Reuters, conform news.ro. Sondajul, publicat in jurnalul Mail on Sunday, arata ca 50% dintre personalele intervievate sunt pentru un nou vot, privind termenii finali ai acordului de iesire din UE, 34% resping organizarea unui nou referendum, iar 16% au spus ca nu stiu. Este primul sondaj de opinie important organizat dupa informatiile publicate de presa saptamana trecuta potrivit carora Marea Britanie se pregateste sa plateasca aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a putea continua discutiile referitoare la acordul comercial cu UE.

O proportie de 35% dintre cei intervievati au spus ca situatia lor financiara se va inrautati dupa Brexit, in timp ce 14% au spus ca le va fi mai bine. Sondajul a fost efectuat de firma Survation in randul a 1.003 adulti britanici, in perioada 30 noiembrie-1 decembrie.

Este pentru prima oara cand un sondaj arata ca britanicii ar sustine organizarea unui nou referendum referitor la Brexit, a scris pe Twitter Mike Smithson, analist specializat in alegeri care conduce site-ul politicalbetting.com si fost politician liberal democrat. Dupa referendumul din 2016, oponenti de marca ai Brexitului, de la presedintele francez Emmanuel Macron la fostul premier britanic Tony Blair si investitorul miliardar George Soros, au sugerat ca Marea Britanie s-ar putea razgandi si evita un dezastru pentru economia britanica. Blair a declarat duminica la BBC ca Marea Britanie s-ar putea razgandi in legatura cu iesirea din UE, el spunand ca procesul nu s-a terminat si este reversibil. Fostul premier a mai spus ca guvernul vrea sa negocieze ceva ce nu este posibil.

“Incearca sa negocieze iesirea de pe piata unica dar cu recrearea tuturor beneficiilor. Nu se va intampla”, a spus Blair. Survation efectueaza sondaje pentru companii de presa precum BBC, Sky News, Daily Telegraph si Guardian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*