LA TARA NICIODATA NU SE PUNE SARE IN MUJDEI. MOTIVELE SUNT MAI MAI INTELIGENTE DECAT TE-AI ASTEPTA!

Taranii niciodata nu pun sare cand prepara un mujdei de ustori si au motive foarte serioase.

’’In usturoi exista doua substante aliina si alinoza despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mancarurilor de carne si legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina. Ei bine, aceasta alicina este fenomenala! Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Dar pentru ca alicina sa fie binefacatoare pentru corp, nu trebuie sa pui sare in mujdeiul de usturoi, pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru!’’– argumenteaza cercetatorul Stefan Manea.

In acelasi timp este indicat ca mujdeiul de usturoi sa fie facut cu un ulei de buna calitate, cum ar fi uleiul de masline, substantele din cele doua alimente actionand sinergic.
’’In aceeasi idee pe care o expuneam mai sus – continua ing.chimist Stefan Manea – nici pe ceapa nu se pune sare! Cel mult se tavaleste bulbul rapid printr-o panza subtire de sare si se mananca imediat, dar bine ar fi sa se renunte complet la asta’’ ne indeamna aceasta.

Te poti bucura de nenumarate proprietati ale usturoiului – printre care prevenirea hipertensiunii, a diabetului, scaderea colesterolului rau, dizolvarea cheagurilor de sange care genereaza infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale – daca vei consuma cel putin un catel de usturoi zilnic, care poate avea intre 2-4 grame.
Efectele se instaleaza dupa o cura de cel putin trei luni.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*