3

La nouă ani de la nunta lor, acest cuplu a găsit un cadou nedeschis in dulapul lor.

Nu este o sarcină ușoară să construieşti o căsnicie de lungă durată și fericită.  Ca toate relațiile, chiar și cele mai sănătoase și solide, au greutăţi de înfruntat. Este nevoie de multă muncă pentru a păstra dragostea și pasiunea vie.

Această poveste este atât de uimitoare încât este greu de crezut că s-a întâmplat … dar a chiar s+a întâmplat.

Într-o noapte Brandon și cu mine ne bucuram de un pahar de vin pe terasă. Am vorbit despre o nunta viitoare la care am fost invitaţi și a discutam despre care ar fi cadoul perfect pentru tineri casatoriti. Am început să amintim de darurile pe care le-am primit la nunta noastră (acum aproape nouă ani) și am discutat despre cele  care ne-a placut cel mai mult. Și, dintr-o dată ne-am dat seama că darul  care a însemnat cel mai mult pentru noi era încă undeva în dulapul nostru … nedespachetat. Știu că sună ciudat, dar este adevărat!

4

În ziua nunții noastre, soțul meu şi cu mine am primit o cutie albă de la mătușa Alison. Atașat la aceasta a fost un plic pe care scria: „A nu se deschide până la primul dezacord.”
Desigur, ne-am certat foarte mult în ultimii nouă ani. Au existat chiar momente când am vorbit despre divorț. Dar niciodată n-am deschis plicul. Am evitat a face acest lucru pentru că, la noi, ar fi însemnat că am eșuat. Am păstrat acest plic până în ultimă instanță.

5

Am crezut că în interiorul acelui plic era o cheie pentru salvarea căsniciei noastre. La urma urmei, mătușa mea Alison și soțul ei au trăit fericiți împreună timp de aproape o jumătate de secol, până când unchiul meu a murit.
În această noapte, ne-am decis să deschidem darul. În interior erau două plicuri mai mici, cu numele noastre pe ele.

Când am deschis acele plicuri, am găsit bani și două bilete – unul pentru Brandon și unul pentru mine:

6

Kathy:

„Du-te şi ia o pizza, creveți, sau ceva ce va place la amândoi …Pregăteşte o baie. Cu dragoste, mătușa Allison. ”

Brandon:

Du-te şi cumpără flori și o sticlă de vin. Cu dragoste, mătușa Allison „.

7

Ne-am gândit că darul ne va salva căsnicia – și într-un fel a făcut-o. Îi mulțumesc mătușii  Alison pentru cel mai mare dar din viața mea. Cutia aia a stat în diferite dulapuri timp de peste noua ani si a supraviețuit la 3 mutări. Și asta nu a fost în zadar. Cumva ne-a învățat să fim mai toleranţi și răbdători. Căsătoria noastră s-a consolidat, am devenit cei mai buni prieteni, parteneri, și colegii de echipă. Ne-am dat seama că nu există instrumente pentru crearea și menținerea unei relații puternice şi sănătoase. De fapt, cheia pentru o căsătorie perfectă, nu a fost în acea cutie – era în noi „.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*