„La 14 ani mi-am cunoscut viitorul soț. Era bătrân și pitic, dar era ales de părinții mei. Le-am zis că eu nu mă mărit cu el nici moartă, așa că m-au închis…”

O tânără a avut de ales între închisoarea de acasă și închisoarea din cadrul unei căsătorii aranjate. Aceasta a luat o decizie curajoasă.

Pe când avea 8 ani, familia ei deja îi aranjase deja căsătoria.

La 14 ani a văzut pentru prima oară o poză cu viitorul ei soț. Era un bărbat în vârstă mic de înălțime.

La 15 ani, Jasvinder Sanghera a fost închisă în camera ei de familie pentru că a refuzat să accepte căsătoria aranjată. A ajuns prizonieră în propria casă.

Jasvinder era mezina familiei cu 7 fete. Ea a putut să observe de-a lungul anilor căsătoriile forțate la care au fost supuse surorile ei. Mai toate erau deja măritate înainte să împlinească 15 ani.

Toate surorile ei au urmat un șablon similar, au fost retrase de la școală, trimise în India, readuse în Marea Britanie căsătorite și abuzate fizic și psihic de soțul lor.

Venise și rândul ei, dar Jasvinder s-a răzvrătit. Părinții ei nu au vrut să accepte comportamentul mezinei familiei, așa că au închis-o în casă după ce au retras-o de la școală. Nu avea voie să iasă din camera ei. Singurele permisiuni pe care le primea erau cele de a merge la toaletă. Masa o servea în camera ei.

Părinții lui Jasvinder i-au controlat toată viața. Nu avea voie să aibă alți prieteni decât cei aprobați de familie.

Jasvinder și-a făcut un iubit secret, un apropiat al familiei. Cei doi comunicau prin geamul ferestrei camerei ei. El stătea seara la geamul ei și îi citea pe buze. Voiau să fie împreună, așa că iubitul ei a început să strângă bani.

Într-o zi, iubitul ei i-a spus să-și facă bagajele. Jasvinder și-a pregătit două valize pe care le-a coborât pe geam folosind cearceafuri. Jasvinder mai avea nevoie doar de momentul perfect pentru a fugi.

Ușa de la intrarea din casă a fost pentru un moment deschisă și nesupravegheată, așa că Jasvinder a fugit. Ea și prietenul ei s-au mutat în alt oraș.

Chiar dacă familia ei a încercat să-i facă rău, lui Jasvinder i s-a făcut dor de ea. A sunat-o pe mama ei, i-a spus că e bine și că vrea să se întoarcă acasă cu condiția să se renunțe la căsătoria aranjată.

Răspunsul ei a șocat-o. “Ori te întorci acasă și te măriți cu cine zicem noi, ori din această zi ești moartă pentru noi.”

Timp de 35 de ani, Jasvinder nu a primit nici măcar o felicitare de ziua ei de la părinții ei. Acum are 3 copiii care nu și-au cunoscut niciodată bunicii.

Când sora ei, Robina, s-a sinucis la 25 de ani din cauza abuzurilor din căsnicia ei aranjată, Jasvinder a decis să facă ceva.

În ciudat abuzurilor suferite, părinții au încurajat-o pe Robina că e datoria ei să le suporte, că e datoria ei să-și tempereze soțul. Robina și-a dat foc și a murit.

Jasvinder a decis să înființeze o organizație, Karma Nirvana care să lupte împotriva căsătoriilor aranjate. Datorită ei, căsătoriile aranjate au fost declarate ilegale în Marea Britanie. Conform BBC, organizația lui Jasvinder a ajutat peste 50.000 de persoane.

Jasvinder este bunică acum și consideră că cea mai mare realizare este că a spart lanțul abuzurilor pentru copiii ei, nepoții ei și viitoarele generații.

Acuza dureri cumplite de burta, asa ca a mers la spital! Dupa ce i s-au facut analize amanuntite, doctorii au aflat ce ascundea

Acuza dureri cumplite de burta, asa ca a mers la spital! Dupa ce i s-au facut analize amanuntite, doctorii au crezut ca nu vad bine. Ce au descoperit

Medicii au avut un soc cand au vazut analizele acestui barbat. Doctorii au gasit o piatra de marimea unui ou de strut in vezica urinara a barbatului de 64 de ani, din SUA.

Acesta a ajuns de urgenga la camera de garda a spitalului St Mary din Long Beach, dupa ce a acuzat dureri mari in partea stanga. Mai mult de atat, avea si dificultati la urinare, scrie sciencealert.com.

La analize mai amanuntite, medicii i-au depistat doua pietre. Una mica in uretra si o piatra de dimensiuni uriase in vezica. Bărbatului i-a fost îndepărtată chirurgical, din vezica urinară, piatra de mărimea unui ou de struţ, de 12 pe 9,5 centimetri. Cântărea 770 de grame.


Pietrele din vezică sunt generate de inflamarea organului. Această afecţiune are loc atunci când organismul este deshidratat sau urina este prea concentrată, astfel în vezică se formează cristale care în timp produc apariţia pietrelor.

Conform Guinness World Records, cea mai mare piatră din vezică a fost îndepărtată din corpul unui bărbat de 62 de ani. Piatra avea 17,9 pe 12,7 centimetri şi cântărea 1,9 kilograme.

Si-a ingropat ambele sotii in acelasi mormant si a ascuns in piatra cu numele lor un mesaj secret. Cei care au descifrat codul, dupa 100 de ani, au inteles adevarul! Ce a scris barbatul acolo

Si-a ingropat ambele sotii in acelasi mormant si a ascuns in piatra cu numele lor un mesaj secret. Cei care au descifrat codul, dupa 100 de ani, s-au cutremurat!

Cele doua femei au murit la un interval de cativa ani distanta si barbatul nu s-a mai recasatorit.

Dr. Samuel Bean s-a nascut in Canada in 1842 si s-a casatorit cu prima nevasta in 1865. Din pacate, Henrietta a murit dupa doar 7 luni de casnicie. Dupa cateva luni, doctorul s-a recasatorit, cu o femeie pe nume Susanna, insa si aceasta a s-a imbolnavit si a murit.

Barbatul indurerat a comandat o piatra de mormant speciala, pe care se afla o grila cu 225 de caractere ce par sa nu aiba niciun sens, in spatele caruia a ascuns un mesaj secret.

Bean a murit in 1904 fara a dezvalui secretul codului, asa ca pasionatii de enigme au preluat aceasta sarcina.

In anii ’70, un barbat trecut de 90 de ani a reusit sa descopere cheia codului: literele trebuiau citite sarind 7 linii si 7 coloane, intr-un zig-zag haotic.
Iata ce scria in mesaj:

„In memoria Henriettei, prima sotie a lui S. Bean, doctor, care a murit la 27 septembrie 1865, la 23 de ani, doua luni si 17 zile si a Susannei, a doua sa sotie, care a murit la 27 aprilie 1867, la 26 de ani, 10 luni si 15 zile, doua sotii bune de care un barbat nu a avut parte. Au fost daruri din partea lui Dumnezeu, dar acum sunt in Rai.

Fie ca Domnul sa ma ajute sa le intalnesc acolo.

Cititorule, sa ne intalnim acolo!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*