KAUFLAND şochează ROMÂNIA! Se întâmplă ÎN TOATE MAGAZINELE.Au anunţat acum, ÎNCEPE

Retailerul german Kaufland a găsit o campanie inedită de marketing înainte de Crăciun. Liderul comerţului alimentar va tăia TVA-ul de la 20% la 19% cu 3 săptămâni înainte de 1 ianuarie, când această măsură fiscală intră în vigoare. Prețurile la băuturi alcoolice, detergenți, produse de curățat, produse cosmetice și alte produse nealimentare vor scădea cu 0,83%.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Retailerul german Kaufland va reduce începând cu sâmbătă, 10 decembrie 2016, preţurile la  băuturi alcoolice, detergenți, produse de curățat, produse cosmetice, flori, plante necomestibile și alte produse nealimentare (cu excepția articolelor care au cota de TVA 5%) cu 0,83%, anunţă un comunicat al companiei. Reducerea este corespunzătoare diminuării cotei standard de TVA de la 20% la 19% care se va întâmpla în mod oficial în România începând cu 1 ianuarie 2017, conform legii 227/2015 a Codului Fiscal.

Conform formulei de calcul, modificarea cotei TVA de la 20% la 19% la produsele din categoriile menționate, echivalează cu o scădere a prețurilor de 0,83%. De exemplu: un produs cu prețul de 5,99 lei (cu TVA de 20% inclus) și care fără TVA costă 4,99 lei (5,99 lei/1,20), va avea prețul cu TVA calculat 19% de 5.94 lei (4,99 lei preț fără TVA x 1,19). Astfel, reducerea va fi de 0,83%, conform formulei: (5,99 lei – 5,94 lei)/5,99 lei x 100 = 0,83%.

Noile prețuri micșorate vor fi semnalate clienților la raft prin etichete speciale albastre. De asemenea, pentru că reducerea în avans va fi suportată exclusiv de Kaufland România în perioada 10 decembrie – 31decembrie 2016, până la intrarea în vigoare a noii legi, TVA-ul datorat bugetului de stat și afișat pe bonul de casă va rămâne 20% din prețul de vânzare.

Produsele aflate în promoții sau oferte speciale în această perioadă vor avea deja inclusă reducerea de 0,83% în prețul final afișat.

„Ne bucurăm să venim în sprijinul clienților Kaufland cu prețuri și mai mici, astfel încât coșul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă să fie mai ieftin. Noua reglementare are un impact benefic în rândul românilor și în semn de susținere, Kaufland o aplică mai devreme în magazine, special pentru a fi alături de clienți în perioada aceasta și pentru ca întreaga familie să se bucure de sărbători îmbelșugate”, a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs și Comunicare Kaufland România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări. Kaufland este prezent în România de 11 ani cu un număr de 111 magazine deschise.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*