manastirea-pasarea-bani-saltea-jaf-700x394

Jaf la o mănăstire din România. Sumă uriașă furată de sub salteaua unui călugăr

Hoţii au dat o lovitură de proporţii la Mănăstirea Pasărea, de lângă București, de unde au furat 100.000 de euro!

Hoții au profitat de faptul că părintele care slujeşte în acest lăcaş de cult era la slujbă, așa că au intrat în chilia sa, de unde au furat suma de 100.000 de euro, dar şi alte obiecte şi documente.

Banii se aflau sub salteaua părintelui călugăr.

Hoţii au aşteptat ca părintele şi măicuţele să meargă la slujba de seară, iar apoi au intrat în chilia preotului. De acolo au sustras 100.000 de euro, dar şi cruciuliţe din argint şi dosare cu acte personale ale călugărului.

Părintele a depus plângere la poliţie, iar anchetatorii au deja un cerc de suspecţi, pentru că nu multă lume ştia despre banii pe care părintele îi ţinea ascunşi în chilie, mai notează sursa citată.

În acest moment, poliţiştii încearcă să-i găsească pe hoţi şi să recupereze prejudiciul, care ar urma să fie înapoiat preotului.

manastirea-pasarea-01

Mănăstirea Pasărea se află la 29 de kilometri de București, în comuna Brănești, județul Ilfov.

Mănăstirea de maici, care are ca hram „Sfânta Treime” la biserica mare și „Adormirea Maicii Domnului” la biserica din cimitir, a fost ctitorită la începutul secolului al XIX-lea pe malul Lacului Pustnicu, la marginea pădurii cu același nume, care făcea parte odinioară din Codrii Vlăsiei.

Mănăstirea Pasărea este inclusă pe Lista monumentelor istorice din România și deține o bogată colecție de artă veche bisericească: icoane, ceramică, broderii. În atelierele mânăstirii funcționează ateliere de croitorie pentru veșminte preoțești, cruciulițe și icoane.

 

sursa: b365.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*