Ipoteză în cazul morții polițistului de 35 de ani in spital! „A strigat după ajutor până în ultima secundă. Pe la 19:00, a început să tremure, a dat ochii peste cap și a murit în brațele noastre.”

„Tromboembolism pulmonar după un preinfarct dus pe picioare”. Aceasta ar fi cauza pentru care polițistul buzoian Cătălin Motoașcă, în vârstă de 35 de ani, a decedat ieri, în secția de Terapie Intensivă – Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. 

Tânărul polițist s-a simțit foarte rău în ultimele două săptămâni. Miercuri, la insistențele soției, a mers să-și facă un set de analize și, pentru că rezultatele au fost proaste, s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Medicii de aici au constatat că bărbatul suferă de dispnee – o afecțiune care se manifestă prin dificultăți respiratorii – și au decis ca el să rămână internat pe secția de Cardiologie.

Familia bărbatului susține că medicul curant, dr. Geta Ștefănescu, ar fi bănuit în primă fază un preinfarct dus de tânăr pe picioare. După investigații amănunțite, echipa de cardiologi a stabilit că polițistul suferă de tromboembolism pulmonar, o afecțiune deosebit de gravă, deoarece arterele pulmonare pot fi obturate de cheagurile de sânge venite din circulație.

Luni, la prânz, bărbatul s-a simțit tot mai rău, iar familia a cerut transferul la Spitalul Floreasca, acolo unde deja vorbise cu un medic specializat pe această afecțiune. Medicul curant a refuzat însă transferul, deoarece starea de sănătate a pacientului nu permitea transportarea sa la București.

Luni, în jurul orei 19:00, bărbatul a intrat în stop respirator. „A strigat după ajutor până în ultima secundă. Pe la 19:00, a început să tremure, a dat ochii peste cap și a murit în brațele noastre.”, a declarat soacra pacientului, care se plânge de faptul că în momentul decesului nu exista niciun medic pe Terapie Intensivă.

Ea este contrazisă de reprezentanții Spitalului Județean Buzău, care neagă aceste acuzații. Ei susțin că pacientul a beneficiat de tratament specializat, în secție fiind asigurată permanent linie de gardă.

De asemenea, aceștia au transmis că, la ora decesului, în secție se afla dr. Irina Pătrânescu, medic specialist cardiolog, care ar fi efectuat și manevrele de resuscitare asupra pacientului.

Distruse de durere, rudele lui Cătălin se pregătesc acum de înmormântare, însă sunt convinse că tânărul a murit cu zile: „Cătălin moare! Ce facem, îl lăsăm să moară? Dați-ne drumul să plecăm la București!”, ar fi cerut insistent familia, însă medicul curant ar fi refuzat, motivând că are o singură salvare, pe care nu o poate bloca pentru drumul în Capitală.

La nivelul unității spitalicești a fost deschisă o anchetă, iar medicii așteaptă acum rezultatul necropsiei, care va fi efectuată mâine. Rezultatele urmează să arate cât de grave erau afecțiunile bărbatului și dacă medicii ar fi putut face ceva pentru salvarea lui.

Un dosar penal a fost deschis și la sesizarea familiei, cercetările fiind desfășurate sub coordonarea procurorului de caz.

Sursa: Reporterbuzoian.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*