Iordache propune un NOU proiect pentru modificarea codurilor penale

Florin Iordache, ministrul Justiției, anunță că AZI (luni) va fi pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea codurilor penale. Acest proiect va fi foarte asemănător OUG 13, dar va conține și articole noi, care se vor referi la ultimele decizii ale Curții Constituționale. Iordache nu a exclus posibilitatea demisiei, dar a precizat că aceasta se va discuta după ce în Parlament va fi dezbătută moțiunea de cenzură PNL & USR.

„Mi-am asumat că legea, așa cum am prezentat-o și cum va fi și astăzi supusă în dezbatere publică, dorea să respecte deciziile Curții Constituționale. Ați văzut că, în spațiul public, prin faptul că această lege nu există astăzi, sunt foarte multe prevederi neconstituționale. Eu am afirmat tot timpul și îmi asum că era necesară o ordonanță care să pună în concordanță deciziile de neconstituționalitate ale Curții Constituționale”, a declarat Iordache, citat de Agerpres.

Ministrul a reiterat că adoptarea OUG 13 era o urgență pentru că „în acest moment sunt foarte multe articole neconstituționale și sistemul judiciar este prejudiciat pentru faptul că în instanțe și în spațiul public sunt foarte multe prevederi neconstituționale”.

„Urgența era pentru că în 45 de zile trebuiau puse în concordanță cu decizia Curții și, nefiind acest lucru făcut, pentru că anul trecut au fost reglementate prin Ordonanța 18 doar o parte din prevederile neconstituționale, urgența era să punem în concordanță. În același timp, Curtea Constituțională a stabilit acum două săptămâni că mai sunt încă patru prevederi, deci în legea pe care eu o voi supune astăzi în dezbatere publică vor apărea și acele patru prevederi neconstituționale”, a adăugat Iordache.

Relateaza site-ul usd24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*