Într-o zi a schimbat trei cuvinte cu profesorul fiicei sale, dar peste 14 ani a primit un pachet prin poștă care i-a schimbat viața. ,,Nici nu cred că mă mai știi, dar…” Ce primise în pachet

Să faci din pasiunile tale o meserie poate fi greu, ba chiar imposibil, tocmai de aceea faptul că cineva crede în tine poate fi extrem de important.

Scriitorul James Breakwell știe exact cât de valoros poate fi să ai pe cineva în colțul tău, susținându-te, fiindcă exact acest tip de încurajare l-a inspirat să nu renunțe niciodată să încerce să își publice cartea.

Când cartea i-a fost publicată în sfârșit, scriitorul a trimis o copie cuiva special. După ce o întâlnise pe această persoană în cadrul unui eveniment de absolvire a liceului, James Breakwell a ținut toată viața minte cuvintele pline de bunăvoință care îi fuseseră adresate în urmă cu 14 ani.

Scriitorul i-a trimis un exemplar al cărții sale, cu autograf, alături de o scrisoare unde explica totul. Iată ce i-a transmis:

,,Dragă Chris,

Probabil ești confuz acum. Ai primit o carte pe care nu ai comandat-o pe un subiect care nu te interesează, scrisă de un scriitor pe care nu-l cunoști, Lasă-mă să-și explic.

Cu mulți ani în urmă eu am ținut un discurs la un liceu. Tu nu ai fost acolo să mă vezi – venisei pentru fiica ta, care fusese eleva mea – dar m-ai ascultat foarte politicos în loc să te duci la baie sau să te prefaci că ai un atac de inimă.

Mai târziu mi-ai cerut o copie cu autograf a discursului meu. Când te-am întrebat de ce, mi-ai răspuns că tu crezi că într-o zi eu voi fi cineva important.

Poate nu-ți amintești că mi-ai cerut asta, de fapt sunt sigur că așa e. Dar ceea ce contează este că, pentru un moment scurt, acum mult timp, tu ai crezut în mine. Ai fost prima persoană care mi-a cerut un autograf, și atunci mi-am jurat în sinea mea că dacă voi scrie o carte, tu vei primi prima copie semnată.

Mi-a luat ceva, 14 ani chiar. Dar la 14 ani după ce ne-am cunoscut, am găsit un editor care a crezut în mine la fel de mult ca tine. Aceasta este o copie semnată. Aș vrea să își spun că e un succes cartea, dar, de fapt, e unul modest. Însă măcar am putut să îmi respect promisiunea față de mine însumi, cea despre care tu nici măcar nu știai, pentru mine înseamnă totul asta.

Îți mulțumesc pentru că ai crezut în mine înainte ca oricine altcineva să o facă. Îmi pare rău că nu te-ai ales din asta cu o carte mai bună.

Cu sinceritate,

James Breakwell”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*