seb

INCREDIBIL! Lovitura dura pe care UNGURII o dau pentru toata ROMANIA!

Ungaria loveste din nou Romania, ungurii cumpara energia ieftina si o vine in Romania foarte scumpa, de doua ori mai mult, relateaza cyd,ro
Mai exact, Romania este, in acest moment un exportator grozav de energie ieftina, doar ca vine la noi ca import, de la
Ungaria la orele tarzi de seara.
Astfel, energia produsă de eolienele de la noi, care pleacă ieftin din ţară, se întoarce tot la noi, doar ca foarte  explozibil la pret.
România a importat, în ultimele zile, mii de MWh de energie din Ungaria, în special seara, în timp ce exporturile noastre către ţara vecină au fost de doar câţiva MWh, potrivit datelor de pe bursă, Piaţa de Ziua Următoare.
Spre exemplu, duminică 11 octombrie, importurile din Ungaria au fost, în fiecare oră, de cel puţin 60 MW, cu un maxim de 1.019 MW , la ora 01.00, totalizând aproape 10.000 de MW în 24 de ore.
În acest timp, niciun MWh nu a trecut din România, peste graniţă, în Ungaria. Ieri, 12 octombrie, importurile din Ungaria, în 24 de ore, au scăzut drastic la doar 241 MW, în doar două ore, 00.00 – 01.00 şi 01.00 – 02.00. Toată ziua, firmele din România au exportat doar 22 de MW, câte unul în fiecare oră, de la 02.00 la ora 24.00. Pentru azi, nominalizările arată o situaţie asemănătoare: 600 de MW importuri, în orele de seară şi noapte şi 20 de MW exporturi, toată ziua.
Explicaţia acestor importuri masive din Ungaria ar putea fi exact aceasta: energia eoliană, multă şi ieftină, ia calea exportului, inclusiv în Ungaria.

Ungurii o împachetează într-un coş cu alte tipuri de energie şi ne-o livrează, peste graniţă, înapoi, în ore de vârf, obţinând profituri frumoase.
De altfel, această situaţie putea fi anticipată dacă se urmăreau rezervările de capacitate din această perioadă.
Ungurii beneficiază acum de o „ţeavă” rezervată de 1.300 de MWh, invers, rezervările firmelor româneşti fiind infime, de doar 1 MWh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*