tru

INCREDIBIL! Care este MESAJUL lui Trump pentru România! E ŞOCANT!!!

Donald Trump, proaspătul președinte al Statelor Unite ale Americii, a vorbit în luna iulie, din poziția de candidat, despre menținerea alianțelor în Europa, mesajul acestuia pentru țările care cooperează cu armata SUA, inclusiv România, fiind unul destul de clar.

Întrebat în timpul campaniei electorale dacă va continua să investească în alianțe precum NATO și cele din ASIA, președintele Statelor Unite a menționat că menținerea acestor alianțe va fi condiționată de compensațiile financiare primite de SUA. „Trebuie să vedem dacă vom avea compensaţii financiare adecvate pentru costurile enorme asociate protejării altor ţări de către armata americană, iar în multe cazuri ţările la care mă refer sunt extrem de bogate. (…) Eu aş prefera să putem continua, dar, dacă nu vom avea compensaţii financiare adecvate pentru costurile enorme de apărare a acestor ţări extrem de bogate…

Au bogăţii masive. Masive. Vorbim despre ţări care o duc foarte bine. Atunci, da, aş fi absolut pregătit să le transmit acestor ţări: Felicitări, vă veţi apăra singure”,declara Donald Trump pentru News York Times, informează Mediafax. Totodată, Donald Trump a subliniat importanța câștigurilor reciproce din asemenea alianțe:  „Cred că trebuie să fie interese reciproce, dar acum avem beneficii de parcă ar fi doar interesul nostru. Cred că este vorba de interese comune”.

De asemenea, Trump a ținut să vorbească și despre situația tot mai tensionată din Coreea, unde armata americană are 28.000 de militari. „Nu există garanţii că vom avea pace în Coreea. Nu există garanţii, deşi avem 28.000 de militari în linia demarcaţiei. Eu spun aşa: noi cheltuim fonduri, mă refer la comerţ, pierdem mulţi bani, circa 800 de miliarde de dolari anual. Cheltuim foarte mult pe sisteme de apărare militară, dar avem pierderi de 800 de miliarde de dolari. Nu mi se pare prea inteligent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*