În urmă cu 4 zile, o femeie a născut la Spitalul Filantropia. Trebuia să fie externată sâmbătă, dar când asistenta a văzut-o a început să țipe, medicul de gardă la fel. Doamne, ce-a fost acolo! 😯 Familia a avut un șoc, nu s-a mai auzit așa ceva

Un bebeluș născut la Craiova a fost trimis singur acasă. Jurnaliștii doljeni au fost sesizați de Andreea Stoica, o proaspătă mămică, cu privire la o situație absurdă întâmplată la Spitalul Filantropia din Craiova.

Bebelușul său, de doar patru zile, fusese externat și trimis să plece singur acasă, weekend-ul trecut, după ce femeia nu a primit fișa de externare, alături de copil, pentru că medicii nu au comunicat între ei.

Cel puțin așa susține directoarea intituției, Alice Gavrilă. „Medicii nu au comunicat între ei. Este o nebunie și o lipsă acută de comunicare. Dacă băiatul a fost externat, trebuie, obligatoriu, externată și mama, mai ales că aceasta este sănătoasă”, a declarat ea.

Mai mult, atunci când mama a spus că va pleca din spital, împreună cu copilul deja externat, aceasta a fost amenințată cu poliția de către o asistentă.

“Vineri mi-au spus că ne mai țin o zi. Până sâmbătă. Am întrebat dacă e ceva cu copilul. Mi s-a spus că nu, dar că mai stăm o zi. Am acceptat să plecăm sâmbătă. Dimineața m-am dus să fac actele de externare. Mi s-a spus că cel mic este externat. Poate pleca. Eu însă nu. Cum poate copilul să plece totuși singur? La patru zile de la naștere? Le-am spus că plec. Dacă cel mic este externat, eu am plecat. O asistentă mi-a zis că dacă plec, în trei ore va suna la poliție. Nu știu pentru ce, dar m-am oferit să sun eu la poliție și să mă auto-denunț pentru că să îmi iau copilul acasă”, a povestit mămica, citată de jurnalulolteniei.ro.

Disperată, femeia a apelat la ajutorul presei locale, fapt ce i-a adus dubla externare, mult dorită, dar și furia medicului de gardă, care nu a fost de acord cu gestul ei.

“A venit după mine în salon urlând că nu se face așa ceva. Că de ce a trebuit să mă apuc să dau telefoane? Că trebuia să îmi văd de treaba mea. Dar, chiar dacă printre urlete, măcar m-au externat. Eu cred că medicii sunt certați între ei, altfel nu îmi dau seama cum s-a putut întâmpla așa ceva”, a spus femeia.

Medicii ar putea avea o scuză, dar chiar și așa nu se explică amenințările și urletele la adresa pacientei. Spitalul Filantropia este sufocat de numărul nașterilor, după ce secția de nașteri a Spitalului Clinic Județean de Urgență a intrat în renovare.

Alți nou-născuți au parte de experiențe mult mai plăcute, care îi „urmăresc” toată viața. Un bebeluș are zboruri gratuite pe viață, după ce mama sa l-a născut într-un avion.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*