Îi era rușine cu mama lui fiindcă ea nu avea un ochi. Dar n-a știut niciodată cum și l-a pierdut. Ce secret ascundea femeia asta… Numai o mamă înțelege! A aflat după moartea ei, când a citit scrisoarea lăsată de ea

Își ura mama pentru că îl făcea de rușine, dar mama lui avea un secret

Dragostea unei mame nu cunoaște limite. Orice mama își va iubi pruncul și va face orice pentru a-l vedea sănătos și fericit. Povestea unui fiu care a greșit în fața mamei lui a făcut înconjurul internetului. Citește și tu povestea mamei care avea doar un ochi.

“Mama mea avea doar un ochi. Când eram mic, o uram pentru asta. Uram atenția pe care o primeam din cauza ei la școală. Uram cum se uitau cu dezgust ceilalți copii. Mama avea două slujbe, încerca să-mi ofere tot ce aveam nevoie, dar mie mi-era rușine cu ea, nu voiam să fiu văzut cu ea.

De fiecare dată când venea la școală, voiam să dispar. Simțeam o ură nesfârșită pentru această femeie, femeia care mă făcea de râs la școală. Într-un moment de furie chiar i-am zis că mi-aș dori să moară. Nu eram prea preocupat de sentimentele ei.

Pe măsură ce creșteam, am făcut totul posibil să mă îndepărtez de ea. Am muncit cu greu și m-am mutat în străinătate pentru a nu o mai vedea. M-am însurat și mi-am întemeiat o familie. Eram ocupat cu munca. Voiam să le ofer copiilor mei o viață fără griji. Nu mă mai gândeam la mama.

Într-o zi, din senin, m-am trezit cu mama la ușă. Chipul ei, fără acel ochi mi-a speriat copiii și aceștia au început să plângă atunci când au văzut-o. M-am înfuriat și i-am interzis mamei să nu mai calce niciodată la mine în casă. Am țipat la ea și ea și-a cerut mii de scuze și a plecat.

Un fost coleg m-a invitat la aniversarea a 10 ani de la terminarea liceului. Aceasta avea loc în orașul meu natal. Am mers și m-am plimbat prin cartierul copilăriei. Niște vecini m-au oprit și mi-au spus că mama mea a murit acum câteva zile și mi-a lăsat o scrisoare. Am citit scrisoarea cu atenție.

Dragul meu,

Vreau să încep prin a-mi cere scuze pentru că am venit la tine acasă fără să anunț și pentru că ți-am speriat frumoșii copii. Îmi pare tare rău că ți-a fost rușine cu mine toată viața.

Am aflat că te vei întoarce să sărbătorești 10 ani de la absolvirea liceului. S-ar putea ca eu să nu mai fiu în viață când vei ajunge în țară, așa că m-am decis să scriu această scrisoare și să-ți spun secretul pe care îl țin de-o viață.

Când erai mic, am avut un accident de mașină. Tu ai rămas fără un ochi în urma acestui accident și eu am avut diverse fracturi. Copilul meu drag, am fost devastată când am aflat că nu vei reuși să mai vezi această lume frumoasă, așa că am apelat la un doctor din străinătate care a luat corneea ochiului meu stâng și ți-a salvat ochiul.

Scumpul meu copil, te iubesc și te-am iubit dintotdeauna. N-am regretat niciodată decizia de a-ți da ochiul meu și mor împăcată cu gândul că te-am ajutat să ai o viață normală.

Mama ta.”

CITESTE IN CONTINUARE URMATORUL ARTICOL

În mijlocul slujbei, copilul s-a ridicat tăcut, s-a dus la sicriul mamei și a lipit urechea de el. Apoi s-a întors spre ceilalți oameni de la înmormântare și a spus un singur lucru care i-a făcut să înghețe pe loc, în biserică

Copilul din imagine i-a lăsat fără replică pe toți oamenii prezenți la înmormântarea mamei sale, iată ce s-a întâmplat.

Această fotografie ne atinge până în adâncul sufletului — mama este cel mai drag și iubit om din lume. Un băiețel din Filipine încearcă să urce pe sicriul mamei sale ca să o îmbrățișeze. Rudele femeii decedate au făcut această fotografie și au postat-o pe Facebook:

Ce răspuns am putea să-i dăm unui copil, care întreabă: „De ce mama nu mai doarme lângă mine?” Ni se rupe inima… El a luat un scaun și cu ajutorul lui a urcat pe sicriu ca să-și îmbrățișeze mama pentru ultima oară, conform Perfect Media.

Niciun copil nu trebuie să-și piardă părinții la o vârstă atât de fragedă. Să-i iubiți și să-i prețuiți pe apropiații voștri!

CITESTE IN CONTINUARE URMATORUL ARTICOL

ATENTIE, ROMANI! Propunerea salvamarilor: Plajele unde se îneacă mulţi oameni să fie închise

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gabriel Bălan, propune ca zonele de plajă periculoase de pe litoral, unde se îneacă cele mai multe persoane, să fie închise, el solicitând premierului şi reglementarea situaţiei skijet-urilor, astfel ca acestea să nu mai fie în apropierea persoanelor aflate la plajă, pentru evitarea producerii unor accidente, relatează News.ro.

Prefectura Constanţa a organizat, vineri, o întâlnire cu reprezentanţii salvamarilor de pe litoral, ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu atribuţii de salvare.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, care asigură serviciul de salvamar în Mamaia şi Constanţa, Gabriel Bălan, a propus în cadrul întâlnirii, închiderea zonelor de plajă periculoase, acolo unde sunt semnalate cele mai multe cazuri de înec.

„Unde este zonă periculoasă să închidă plaja. Nu mai fac plajă organizată şi nici nu îi dau salvamari acolo. Vrea să moară, să se ducă. Cineva pe Facebook a spus că strângi bani un an întreg să vii să te distrezi şi te înmormântezi la plajă. Treaba ta ce faci, domnule, dar trebuie să ne protejăm şi pe noi”, a spus Bălan.

El a spus că, de la începutul sezonului, salvamarii din Mamaia şi Constanţa au avut aproape două mii de intervenţii, majoritatea dintre acestea având loc atunci când era arborat steagul roşu, marea fiind agitată.

„De la începutul sezonului avem 1976 de intervenţii la mare, din care, reţineţi, sunt 773 în zilele cu steag galben şi peste 839 pe steag roşu. În Australia, în Germania, la steag roşu salvamarul pleacă acasă. Este o nebunie să crezi că salvamarul este Dumnezeu, păşeşte pe apă ca Moise şi vine înapoi. Nici pe el nu se poate salva. Sunt state care au instituit amendă. Belgia, Germania, Italia, Spania dau amendă până la sute de dolari sau de euro pentru cel care nu respectă avertismentele”, a spus preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, precizând însă că nu salvamarul ar trebui să dea amendă în cazul în care acest lucru se va introduce şi în ţara noastră.

El a afirmat că a făcut un memoriu la premierul României pentru a reglementa în regim de urgenţă situaţia skijet-urilor de pe litoral.

„Am făcut un memoriu la premierul României pentru a reglementa în regim de urgenţă situaţia celor care se joacă cu skijeturile pe apă. Nu este o treabă simplă. Când ai o maşină de cai putere, ai şi permis în buzunar, dar cum dai unui copil de 16 ani fără nimic, mai bea şi o bere, să se joace cu 200 de cai putere printre capul oamenilor. Domnul premier a dat memoriul la Ministerul Dezvoltării spre soluţionare”, a mai spus Bălan.

El spune că există în legislaţie o reglementare privind skijeturile, că acestea nu au voie să se afle în apropierea persoanelor care fac plajă, dar că acest lucru nu se respectă.

„Conform legislaţiei, 452/2003 – zonele prin care se practică sporturi de agrement cu motor sunt stabilite printr-un PUZ de Primărie, cu avizul a cinci ministere. Acum Apele Române dau autorizaţii unde vrea agentul economic. În lege spune să nu fie în preajma celui care face plajă, în stânga şi în dreapta skijetului nu trebuie să existe om care face plajă. La noi, unde au vrut, le-au dat autorizaţie. Şi am propus ori să-i scoată dincolo de Corbu să facă skijet sau la 500 de metri de la ţărm. Până la geamandură cei care fac scăldat, după aia este o zonă tampon pentru sporturi nautice, fără elice şi apoi în larg să facă. Skijetul nu este un sport”, a explicat Bălan.

De asemenea, el nu este de acord nici cu ambarcaţiunile care vin până aproape de ţărm, în zonele de plajă populate pentru a face rost de clienţi pe care să îi plimbe în larg.

„Cei care fac agrement vin cu ambarcaţiunea până la apa de 30 de centrimetri şi strigă în megafon: Ultima plimbare cu amanta de la mare”. Copiii se joacă pe lângă elice, o pornesc şi pleacă mai departe. Este inadmisibil aşa ceva, nu am văzut nicăieri în lumea asta să vină cu barca între copii care se joacă în apă şi să facă turism acolo. La noi se poate orice”, a mai afirmat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

O altă problemă ridicată de acesta s-a referit la ambarcaţiunile ISU Dobrogea care au intevenţii pe mare, acestea neavând elicele protejate, fapt ce-i poate răni atât pe persoana pe care o caută, cât şi pe salvatori.

„Sunt aici domnii de la ISU şi de la Poliţia de Frontieră, nici acum nu au ambarcaţiunile cu guard propeller. Ar trebui să nu mai veniţi la apă, la intervenţii cu elicele neprotejate. Am avut caz, un salvamar în patrulare, un tip care făcea apnee, a ieşit la suprafaţă cu capul în elică. Spre norocul nostru a fost ok, elica era cu protecţie, te loveşti puţin, ai plecat mai departe, dacă era cu elica liberă, îi tăia capul. Nu trebuie să ne jucăm cu operaţiunile de salvare”, a menţionat Gabriel Bălan.

Prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Dobrogea, Vlăduţ Ion, prezent la şedinţa respectivă, a confirmat că situaţia prezentată există, dar că pentru a nu exista probleme ambarcaţiunea respectivă se opreşte înainte de a ajunge în zona unde se află persoana înecată, iar apoi scafandrii intră în apă şi încep căutările.

„În zona de litoral avem patru ambarcaţiuni, e adevărat că niciuna din ele nu are guard propeller. Intervenţia o desfăşurăm de maniera următoare: deplasăm echipa de scafandri în zona în care avem informaţia că este o persoană în pericol de înec sau înecată, iar scafandrii acţionează în zona respectivă. Suntem conştienţi de acest risc. Se opreşte elica şi merge nava din inerţie în zona respectivă”, a explicat reprezentantul ISU Dobrogea.

Aproape 20 de persoane au murit înecate de la începutul acestui sezon estival pe litoral.

De asemenea, au existat trei incidente în care au fost implicate skijeturi, în două dintre ele au fost două persoane rănite, printre care şi un salvamar, iar în cel de-al treilea, un bărbat şi-a pierdut viaţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*