Florin Piersic jr. este distrus de durere A murit! România a pierdut un om de mare valoare

Mama lui Florin Piersic jr s-a stins din viață. Actrița Tatiana Iekel fusese nominalizată, anul acesta, la Premiile Gopo
Mama lui Florin Piersic jr și prima soție a marelui actor Florin Piersic, Tatiana Iekel, a murit. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Teatrului Mic din București.

Născută la Iași, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit… Teatrul Mic – mărturisea Tatiana Iekel în volumul Teatrul Mic. 50 de ani, București, 2013.
Tatiana Iekel a fost prima soție a lui Florin Piersic și din dragostea lor s-a născut Florin Piersic jr. Actrița și fiul ei au avut o relație strânsă trâmbițată de multe ori, ce-i drept modest, și în spațiul public. Juniorul nu lăsa să treacă zilele de naștere ale mamei lui fără o urare, cât de simplă, sau fără să scoată din sertarul cu amintiri fotografii vechi de familie.

Zboară cocorii de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Aici a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu. Are un succes de neuitat și participă în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.

Pe scena Teatrului Mic și Foarte Mic însumează peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc. Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul Cum gândește Amy, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Recent, Tatiana Iekel a interpretat-o pe Evelina în filmul Sieranevada (2016), regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*