Fiul ei a DECEDAT in urma cu 18 ani, insa nu l-a ingropat. Motivul ULUITOR pentru care il tine intr-un SICRIU in casa

Tsiuri Kvaratskhelia, o femeie din satul Bashi, Georgia, a socat o lume intreaga, dupa ce o echipa de televiziune a descoperit ca nu si-a ingropat fiul mort acum 18 ani.

Baiatul batranei a murit la varsta de 22 de ani, dar familia a decis sa nu-l ingroape, pentru ca fiii lui sa il cunoasca.

La inceput, ea a folosit balsam pentru intretinerea trupului neinsufletit, dar de cativa ani face asta cu cearceafuri imbibate cu alcool.

Mai mult, ea ii schimba hainele in fiecare an, cand fiul ei si-ar fi serbat aniversarea.

Femeia s-a obisnuit sa traiasca in casa cu cadavrul baiatului ei si nu simte ca ar face ceva iesit din comun. „A fost un om si un sot deosedit, nu ca acum… Am visat intr-o noapte cum o voce imi spunea sa folosesc alcool pentru a-i conserva trupul si de atunci asa fac. Nu trebuie sa las trupul fara cearceasfuri, altfel va capata culoarea neagra”, a spus ea pentru un post de televiziune din Georgia, scrie cancan.ro.

PE ACEEASI TEMA: Bătrâna de 80 de ani şi-a dezgropat soţul şi sora la o zi după înmormântare. Unde a dus cadavrele

Americanca Jean Stevens şi-a îngrozit vecinii şi autorităţile cu ororile pe care le-a făcut.

Ea nu este o criminală în serie, dar nici nu a realizat că faptele ei înseamnă profanare de morminte şi profanare de cadavre. Bătrâna n-a suportat pierderea celor dragi, astfel că după înmormântarea soţului ei a plătit pe cineva s-o ajute la dezgroparea bărbatului şi transportarea trupului înapoi acasă. Au umplut groapa la loc cu pământ, pentru a nu da nimic de bănuit.

A stat cu cadavrul soţului ascuns în garaj vreme de 10 ani, până a fost descoperită de poliţie. Autorităţile au mai găsit în casa femeii şi trupul surorii ei, pe care, la fel, îl dezgropase tot după înmormântare. Cadavrul surorii îl depozitase într-o cameră din casă cu câteva zile înainte de a fi descoperită.

„Nu suport despărţirile de cei dragi. Dacă sunt îngropaţi, nu-i poţi vedea. Aşa că i-am luat acasă ca să vorbesc cu ei şi să-i ating”, şi-a explicat bătrâna ororile.

Femeia a fost arestată şi, cel mai probabil, va fi închisă într-un ospiciu pentru cei cu probleme psihice.

De ce se dezgroapă morții la 7 ani?

După tradiția Bisericii morții nu se dezgroapă niciodată, până la judecata cea de apoi. Dar în unele locuri este obiceiul de a se dezgropa morții la șapte ani, când li se face pomenire la mormânt.

Se mai dezgroapă prin orașe, unde nu este suficient loc, prin cimitire și chiar în unele mănăstiri, iar osemintele călugărilor se depun în așa numitele „gropnițe”, „cripte”, adică „osuare”, situate sub bisericile din cimitir, cum sunt la Mănăstirile Neamț, Secu, Agapia, Văratic și altele. Dezgroparea morților este benevolă.

De obicei se păstrează tradiția locului. Dezgroparea este obligatorie numai în trei cazuri: când cel răposat a fost blestemat, sau a fost sub vreo legătură arhierească, sau a murit în păcate foarte grele.

Dacă sunt aflați neputreziți, este semn că nu au fost iertați de Dumnezeu și este nevoie de multe rugăciuni și dezlegări ca să fie iertați. Iar în alte cazuri nu trebuie să le mai tulburăm liniștea celor pecetluiți până la a doua înviere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*