Familiile din România vor primi 1.600 de lei PE AN pentru fiecare copil

Se preconizează că această măsură se va aplica din martie 2017 și este prevăzută în programul de guvernare pentru anii 2017 – 2020. Familiile din România vor primi 1.600 de lei PE AN pentru fiecare copil.

Este vorba despre un ajutor financiar care se acordă doar familiilor care au un venit mai mic de 5.000 lei pe lună. Această propunere este pentru a încuraja românii să crească cât mai mulţi copii. Se vor realiza deduceri fiscale acordate familiilor care au copii până la la 1.600 lei pentru fiecare copil.

Pentru familiile cu venituri lunare care depășesc 5.000 de lei şi ajung până la 10.000 lei, suma pentru fiecare copil este de la 1.200 lei pe an, conform programului de guvernare PSD.

Atenție, acest sprijin financiar se aplică doar familiile din care fac parte copii ale căror absenţe nemotivate nu depăşesc 10% din numărul total al orelor de curs.

Alte măsuri prin care programul de guvernare urmărește să crească natalitatea sunt:

  • înființarea a 2.500 de creşe, grădiniţe şi afterschool;
  • mamelor cu cel puţin trei copii, se reduce vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil;
  • formarea profesională a bonelor profesioniste;
  • gratuitatea analizelor pentru gravide;
  • majorarea cuantumului stimulentului de reinserţie până la terminarea perioadei de îngrijire a copilului de la 500 lei, la 650 de lei.
  • adoptarea în anul 2017 a actului normativ privind înfiinţarea şi organizarea serviciilor de creştere şi îngrijire a copiilor pe timpul zilei.
  • dezvoltarea serviciilor educaţionale şi de supraveghere din învăţământul preşcolar sau de îngrijire prin programe after-school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*