”Era viu si plangea, dar a trebuit să-l las să moara!” Cutremuratoarea poveste a unui avort…

Marleen Goldstein a lucrat ca asistentă într-un spital în care se făceau avorturi, iar după 30 de ani a avut curajul să povestească anumite momente pe care le-a trăit.

”Soţul meu era rezident la un spital, iar eu tocmai primisem ”postul visurilor mele” la un spital din apropierea oraşului Oakland. Credeam cu tărie în dreptul femeii de a avorta, iar atunci am simţit că voi ajunge să fac şi eu parte din asta. Am fost angajată ca asistentă la această clinică care se ocupa de avorturi pentru sarcini aflate la termene înaintate.

Am petrecut cam 30 de zile pe tura de zi pentru a mă familiariza cu procedurile. Am fost martoră şi am asistat doctorul la procedurile efectuate: injectarea medicamentelor fetusului, a laminariei etc. În tura de zi chiar nu am văzut niciodată efectiv începutul contracţiilor în fază terminală. Nu mă simţeam confortabil, dar mi-am spus că acesta era un lucru nou şi aveam nevoie să capăt mai multă experienţă”, a povestit Goldstein, conform lifenews.com.

Intr-una din zile, in timp ce trebuia sa se ocupe de un avort destul de inaintat, femeia a avut o revelatie.
“Într-o seară, o tânără trecea printr-un moment foarte dificil. Eram acolo cu medicul. Ştiam că, deşi medicul a scris că fătul avea 15 săptămâni, el avea, de fapt, aproape 30 de săptămâni, dar nimeni nu a spus nimic!”

Alţi furnizori de avorturi, cum sunt Carol Everett şi Kathy Sparks, au vorbit despre avorturile produse în clinicile lor pentru sarcini aflate la termene mai înaintate decât ar fi fost permis în mod legal, încercând să ascundă acest lucru. Clinica lui Kathy Sparks dispunea de metode ilegale de avort întârziat.

“Când a adus acest bebeluş mic, era viu şi plângea. Doctorul mi-a spus: <Pune-l în cameră şi închide uşa. Nu intra până la tura de dimineaţă> Am luat imediat bebeluşul ce plângea şi l-am dus în cameră. Apoi am început imediat să telefonez altor spitale (împotriva indicaţiilor medicului) pentru a găsi pe cineva care îşi doreşte acest copil. Nimeni nu l-a acceptat pentru că spuneau că nu e viabil. Am petrecut multe ore încercând. Voiam să părăsesc locul, dar ştiam că nu pot pleca lăsând pacienţii fără asistentă. Până şi astăzi aud acest plânset de copil în capul meu.”, a mai spus fosta asistentă.

În ciuda eforturilor ei disperate pentru a găsi ajutor medical copilului, fetiţa a murit. Goldstein şi-a dat demisia nemaifiind o susţinătoare a avorturilor.

“Mi-aş dori ca alţii care promovează avortul, în special avortul la termen întârziat, să experimenteze ceea ce am păţit eu. În ziua următoare, am terminat imediat cu locul meu de muncă şi am găsit o slujbă într-o unitate pediatrică la un alt spital”, a precizat Goldstein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*