E pe bune! Un tânăr a rămas fără cuvinte când a văzut ce a apărut pe un măr cumpărat din piață!

Surprize pot apărea la tot pasul, iar tânărul care și-a cumpărat din piață câteva kilograme de mere a constatat că unul dintre fructele achiziționate era puțin diferit de restul.

Nu vorbim nici despre imaginea vreunui personaj biblic, ci despre o coincidență sută la sută reală. Pe un măr roșu a apărut imaginea unui alt măr mai mic, ceea ce l-a făcut pe cumpărător să pozeze fructul și să-l posteze pe rețelele de socializare. Amicii virtuali ai tânărului s-au înghsuit cu like-urile și share-urile, fiind încântați de această imagine neobișnuită.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE MERE

Protejează împotriva sindromului metabolic – persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet şi boli grave de inimă.

Sunt o sursă excelentă de multivitamine – consumate cu tot cu coajă (bineînţeles, spălate bine în prealabil), merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A şi C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanţi.

Reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet zaharat.

Pot să prevină şi să ţină sub control ateroscleroza – specialiştii în domeniu au confirmat faptul că un consum de mere zilnic, timp de o lună, poate să reducă cu 40% concentraţia substanţei din sânge care este responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor, provocând ateroscleroză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*