E OFICIAL! Se intampla de la 1 iulie! DECIZIA luata de AUTORITATI!!! Cea mai MARE BUCURIE pentru ROMANI!

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a afirmat marti, la Parlament, ca proiectul de OUG privind voucherele de vacanta este in faza de avizare la ministere, urmand a fi adoptat de Guvern pana la data de 1 iulie. Ministrul a tinut sa precizeze ca institutiile publice care nu si-au bugetat aceste vouchere vor trebui sa o faca abia dupa rectificarea bugetara din vara, scrie News.ro.

Intrebat despre voucherele de vacanta, ministrul a spus ca „proiectul de OUG este pe avizare externa, adica de celelalte ministere – Ministerul Muncii, Finantelor, respectiv Ministerul Justitiei”.

„El va fi adoptat pana la data de 1 iulie in sedinta de Guvern, ulterior dupa aceea urmeaza ca fiecare institutie publica care nu si-a bugetat aceste vouchere de vacanta sa le bugeteze la rectificare, ca sunt unele institutii publice locale sau centrale care si-au bugetat si au prins de la inceputul anului. De la rectificare incolo vor intra pe partea de achizitie, ulterior acestea sunt valabile un an de zile calendaristic”, a completat ministrul.

Dobre a explicat cum ar putea angajatii Ministerului Turismului sa beneficieze de aceste vouchere de vacanta. „Va dau exemplu la Ministerul Turismului. Ministerul Turismului trebuie sa ia o suma de 303.000 lei, sa-i ia sa-i mute dintr-o fila pentru o fila speciala pentru aceste vouchere de vacanta”, a afirmat Mircea Titus Dobre.

Ministerul Turismului a lansat in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de Urgenta prin care institutiile si autoritatile publice ar putea fi obligate sa acorde de la 1 iulie vouchere de vacanta angajatilor din sistemul public, in cuantum de maximum sase salarii de baza minime brute pe tara, impactul bugetar fiind estimat la 1,73 miliarde lei.

In prezent exista aproximativ 1,2 milioane de persoane angajate in sistemul bugetar, iar voucherele vor putea fi folosite numai pentru vacante in tara.

”Impactul anual asupra cheltuielilor bugetare determinat de acordarea de vouchere de vacanta in anul 2017 este estimat la circa 1,73 miliarde lei, calculat in conditiile unui salariu minim de 1.450 lei”, arata nota de fundamentare.

Documentul stipuleaza ca angajatorul este cel care stabileste cand acorda voucherele de vacanta, de comun acord cu organizatiile sindicale sau cu reprezentantii salariatilor.

Proiectul determina si nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de vouchere de vacanta, ”respectiv la contravaloarea a maxim sase salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*