Drama neştiută a pompierului care a salvat un câine făcându-i respiraţie gură la gură

Pompierul care a impresionat o ţară întreagă după ce a resuscitat un câine intoxicat cu fum făcându-i respiraţie gură la gură a trecut prin momente cumplite.

Mugurel Costache, pompierul de la ISU Argeş care s-a chinuit zeci de minute să salveze un căţel asfixiat în timpul unui incendiu, a trecut printr-o perioadă grea în urmă cu câteva luni, când, la rândul său, a avut nevoie de ajutor. Din senin, pompierul a acuzat dureri abdomninale puternice şi a ajuns în stare gravă la spital.

Medicii nu ştiau ce să îi facă, iar diagnosticele au fost contradictorii: ba apendicită, ba ulcer, ba pancreatită, ba peritonită. Când au aflat prietenii de drama sa, s-au oferit imediat să îl ajute să se transfere la o clinică din Capitală, sfătuindu-l să nu accepte intervenţia chirurgicală.

„La ce spital ești, Mugure? Să nu-mi spui că la judeţean la noi! Dacă ești acolo, să nu-i lași să te taie! Ascultă-mă! Pleacă de acolo, că ăia nu știu de capul lor… Ori de ești vită la abator, ori pacient acolo, e același lucru. Sper ca ești la Militar măcar! Însănătoșire grabnică și, dacă ai nevoie de ajutor – deși sunt sigur că ai o grămadă de oameni care te iubesc lângă tine – nu ezita să mă suni!”, i-a transmis un prieten.

Medicii l-au diagnosticat, în final, cu apendicită, iar pompierul a trecut cu bine, din fericire, peste acest episod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*