sdfghjcxa

Descoperă 9 dintre cele mai NEOBIȘNUITE, dar și frumoase flori din LUME

Există oare oameni cărora să nu le placa florile? Cărei femei nu îi place să primească un buchet de flori, mai ales când nu e primit la o ocazie specială? Fie că este vorba de bine-cunoscutul trandafir pe care îl recunoaște oricine, fie că vorbim despre specii mai puțin cunoscute, florile sunt întotdeauna fermecătoare, iar culorile lor strălucitoare și formele unice transformă lumea din jurul nostru într-un loc mai frumos.

Dăruind cuiva o floare este cel mai simplu mod de a-ți arăta sentimentele și de a vă aduce amândurora zâmbetul pe buze. În cele ce urmează, vă invităm să descoperiți care sunt cele mai frumoase, dar și… interesante flori din lume, care vă vor uimi.

9. Orhideea Bărbat dezbrăcat (Naked Man)

“Orchis italica” este adesea menționată sub termenul de Orhidee italiană datorită zonei în care aceasta se găsește în număr foarte mare, și anume zona Mării Mediterane, însă este și mai cunoscută sub numele de “ bărbați dezbrăcați”.

Această denumire se datorează faptului că petalele acestei uimitoare flori au o formă puțin mai neobișnuită, care se aseamănă cu silueta unor bărbați dezbrăcați. Florile au o coloristică în combinații de roz și alb, aranjamentul petalelor făcând această plantă destul de populară.

8. Orhideea Buze Fierbinți (Kissing Lips plant/Hooker’s lips)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-buza-fierbinti-sau-de-prostituata

Deși multi ar considera descrierea ca fiind exagerată, această floare este cât se poate de reală. Cunoscută și sub termenul științific de “The Psychotria Elata”, este găsită în pădurile tropicale din centrul și sudul Africii. Suprafața ceroasă de un roșu aprins, considerată a fi floarea acestei plante, are forma buzelor apetisante ale unei femei, de unde provine și numele.

7. Floarea Papagal (Parrot Flower)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-floarea-papagal

Este o floare uimitoare, cu petale colorate în violet și roșu, care atunci când este privită din lateral pare că seamănă cu un papagal în zbor. Această plantă rară se găsește în Thailanda, Burma și o parte din India.

6. Orhideea inimă însângerată(Bleeding Heart)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-inima-insangerata

Această plantă din familia Lamprocapnos, înrudită cu macul, este o plantă ale cărei flori se aseamănă izbitor cu o inimă din care pare că se scurg câteva picături. Petalele exterioare au o culoare fucsia, iar cele interioare, pe măsură ce se deschid, au o culoare albă.

Este găsită în Siberia, în nordul Chinei, în Coreea și în Japonia.

5. Orhideea Egarta Albă (Habenaria Radiata)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-orhideea-habenaria-radiata-egarta-alba

Habenaria Radiata este o specia de orhideea orginară din China, dar s-a răspândint în tot Nordul Asiei, până în Rusia. Vara este perioada în care această floare neobuișnută înflorește, găsindu-se în locuri mlăștinoase cu sol bine drenat și însorite din belșiug. Bulbii orhideea Egarta Albă pot fi plantați și în ghiveci, grădini sau jardiniere.

Datorită asemănării izbitoare, Habenaria Radiata, mai este denumită și Egarta Albă. Un pachet format din 3 bulbi ajunge să coste aproximativ 50 de RON.

4. Orhideea Dove (Dove Orchid/Holy Ghost Orchid)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-orhideea-dove

Este o orhidee care crește de obicei pe arii întinse din America de sud, de-a lungul statelor Panama, Trinidad și Cost Rica. Dacă priviți atent în interiorul florii de culoare alb pur, veți descoperi o structură ascunsă ce seamănă cu un porumbel căruia i se distinge un cioc galben minuscul și care stă cu aripile complet ridicate, pictate cu mici puncte roz.

Acesta este și motivul pentru care floarea este cunoscută sub acest nume.

3. Orhideea Bebeluși Înfășați(Angloua Uniflora/ Swaddled Babies)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-floarea-bebelusi-infasati-anguloa-uniflora-swaddled-babies

Este o orhidee frumos colorată care, datorită formei sale interesante și uimitoare, care seamănă cu un copil înfășat, este cunoscută și sub numele de “Copii înfășați“.

Această floare poate fi găsită în Anzii Columbieni în combinații de culori alb-crem lucioase.

2. Orhideea Maimuță (Monkey Orchid)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-din-lume-nu-le-cunosti

Este o specie rară de orhidee care crește în pădurile ploioase din sud-estul Ecuadorului și în Peru. Această denumire este dată de forma amuzantă care afișează un aranjament ce se aseamănă puternic cu fața unei maimuțe-un babuin.

Florile emană o mireasmă deosebită, asemănătoare florilor unui portocal copt.

1. Orhideea Balerină (Ballerina Orchid)

8-dintre-cele-mai-umitoare-flori-orhideea-balerina

Aceste micuțe plante sunt o specie de orhidee care se întind pe pământ, care cresc fie individual, fie în grupuri, în diferite zone din Australia. Florile sunt de regulă de culoare crem cu marcaje maro, având forma asemănătoare unei fete îmbrăcate în tutu alb, care pozează grațios ca o balerină.

Din păcate, animalele care trăiesc în zonă, cum ar fi iepurii și cangurii, reprezintă un adevărat pericol pentru aceste gingașe flori.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

sursa: esticurios.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*