De cate ori e bine sa te speli pe cap intr-o saptamana: Alte trucuri pentru un par sanatos

Spălatul zilnic pe cap – Scalpul produce un ulei natural care menţine sănătatea părului tău. Astfel, de fiecare dată când te speli pe cap nu faci altceva decât să înlături această peliculă protectoare. Prea multe spălări pot duce la uscarea părului care în cele din urma va căpăta un aspect lipsit de culoare şi strălucire. Încearcă să te speli pe cap odată la două – patru zile, în funcţie de necesităţile tale.

Nu ţine părul în apă fierbinte – Ştim că nu este nimic mai relaxant decât un duş sau o baie fierbinte. Atenţie însă, apa fierbinte nu-ţi face bine la păr. De aceea se recomandă ca apa să fie caldă, nu fierbinte, atunci când îţi speli sau limpezeşti părul.

Shimbarea şamponului – Poate că noile şampoane te tentează de fiecare dată când mergi la supermarket, dar asta s-ar putea să nu fie o mişcare prea inţeleaptă. Schimbarea şampoanelor poate afecta aspectul părului tău, făcându-l să arate nesănătos. Gaseşte aşadar şamponul care îţi place şi foloseşte-l doar pe acela.

Foloseşte balsam – Folosirea balsamului este vitală. Acesta face părul mătăsos şi uşor de pieptănat după ce ai ieşit de sub duş. Dacă nu ai pus balsam pe păr s-ar putea să treci printr-o experienţă neplacută atunci când vei încerca să te piepteni.

Limpezeşte-ţi bine părul – Oricât de puţin timp ai avea la dispoziţie asigură-te că te clateşti bine. Şamponul şi balsamul rămase în par îi pot da un aspect urât.

Spală-te corect – Atunci când utilizezi şamponul, fă în aşa fel încât să masezi toată suprafaţa scalpului, dar în acelaşi timp evită să-ţi freci vârfurile părului pentru a nu-l deteriora. Altfel, rişti ca aspectul podoabei capilare să nu fie cel la care te aşteptai.

Spălare repetată – Atunci când îţi speli părul de mai multe ori la o singură baie, nu vei face altceva decât să-ţi usuci scalpul. O singură dată şi bine este deviza ta de acum încolo în ceea ce priveşte spălatul părului.

Foloseşte produsele corespunzătoare – Ieftin nu înseamnă neapărat de proastă calitate, la fel cum nici scump nu garantează un tratament profesional. Ai grijă aşadar să urmareşti ingredientele, precum şi recomandările de pe ambalajele produselor înainte de a le încerca.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*