„De cand am inceput sa ies cu sotul meu, obisnuiam sa fac amor ocazional cu alti tipi, nu ma intrebati cu cati… Nu am niciun regret, inca o mai fac!”

„De cand am inceput sa ies cu sotul meu, obisnuiam sa fac dragoste ocazional cu alti tipi, nu ma intrebati cu cati… Nu am niciun regret, inca o mai fac!” E socant ce a aflat ea despre copiii lor

Mii de oameni si-au dat cu parerea, pe Internet, despre situatia femeii care nu stia daca sa ii spuna sau nu barbatului care ii e sot de 15 ani ca nu e el tatal copiilor.

Cum era de asteptat, femeia si-a pastrat anonimatul in momentul in care a postat mesajul pe Internet, pe platforma de intrebari Quora.com:

„M-am casatorit din dragoste in urma cu 15 ani si duc o viata fericita cu sotul meu si fiicele noastre in varsta de 14 si 13 ani. Dar nu el e tatal si nu stie asta.

Inca din facultate, de cand am inceput sa ies cu sotul meu, obisnuiam sa fac amor ocazional cu alti tipi, nu ma intrebati cu cati.
Dupa casatorie, am devenit casnica si mai putin sociabila, dar asta nu m-a schimbat, tot ma mai intalneam si cu altii cand era el plecat, printre care au fost varul lui, prieteni, omul care aducea rufele de la spalatorie ori vecini…

Pe scurt, am facut-o cu multi. Nu am niciun regret, inca o mai fac, dar mai rar.

Cand fetele mele aveau 5 si 6 ani, le-am facut un test ADN si, cum era de asteptat, am aflat ca nu el e tatal lor. E un om bun, dar mi-e teama ca, daca ii spun, o sa ma paraseasca si asta o sa le afecteze financiar pe fete.

Ce sa fac?”, a scris ea.

Bineinteles, raspunsurile primite au fost critice, majoritatea avetizand-o ca sufera de o boala psihica, daca spune ca s-a casatorit din dragoste dar si-a inselat sotul neintrerupt si nu ii pare rau pentru asta.

CITESTE SI: Salariile bugetarilor vor scădea în 2023 dacă salariul minim pe economie nu creşte la 2.500 lei brut

Proiectul legii salarizării unitare prevede creşteri salariale semnificative în sistemul bugetar. Multe dintre salariile promise bugetarilor vor fi plătite abia în 2022 şi doar pentru un an de zile. De la 1 ianuarie 2023, salariile de bază ale bugetarilor vor scădea faţă de cele din anul 2022, dacă salariul minim brut pe ţară garantat în plată nu va creşte în următorii şase ani la 2.500 lei.

Creşteri semnificative ale unor salarii de bază în sistemul bugetar, dar doar pentru un an de zile.

Într-una dintre anexele proiectului legii salarizării unitare al PSD sunt enumerate salariile de bază brute lunare pe care le vor încasa bugetarii, unii dintre ei – începând de anul viitor, dar majoritatea – abia în anul 2022.
De exemplu, potrivit proiectului de lege, imensa majoritate a bugetarilor debutanţi, absolvenţi de studii superioare de lungă durată, vor încasa în anul 2022 salarii de bază de 3.950 de lei brut lunar, adică aproape 2.800 de lei net lunar, arată o statistică realizată de ECONOMICA.NET pe baza proiectului legii salarizării unitare.

Salariile de bază enumerate în anexa care conţine coeficienţii din proiectul de lege (pe care o puteţi consulta aici), unele dintre ele semnificativ mai mari decât cele aflate acum în plată, se vor acorda până la 1 ianuarie 2023, ceea ce înseamnă că mulţi bugetari se vor bucura de nivelurile salariale ridicate, asumate în proiectul legii, doar un an de zile. Din 2023, se schimbă modul de stabilire a salariilor de bază în sistemul bugetar.

Începând cu anul 2023, salariile bugetarilor depind de valoarea salariului minim pe economie.

Concret, de la 1 ianuarie 2023, salariile de bază ale bugetarilor se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor corespunzători fiecărei funcţii bugetare, prevăzuţi în anexele proiectului de lege, cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în 2023, se arată la alineatul 2 al articolului 12 din proiectul de lege şi în expunerea de motive a proiectului legii.

În anexele pe care le puteţi consulta aici sunt prevăzuţi coeficienţii corespunzători fiecărei funcţii bugetare, folosiţi pentru stabilirea salariilor din sistemul public la 1 ianuarie 2023.

Cum se vor schimba salariile bugetarilor în 2023

De exemplu, un bibliotecar debutant, care a absolvit studii superioare de lungă durată, va avea în anul 2022 un salariu de bază de 3.950 de lei brut lunar, conform proiectului legii salarizării unitare.

De la 1 ianuarie 2023, salariul de bază al aceluiaşi bugetar se stabileşte înmulţind coeficientul de 1,58 cu valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată în anul 2023.

Toate salariile de bază ale bugetarilor vor scădea în anul 2023 faţă de nivelurile din 2022, prezentate în proiectul de lege, dacă România nu va avea peste şase ani un salariu minim brut pe ţară garantat în plată de 2.500 lei pe lună.

Cât va fi salariul minim brut pe economie în anul 2023? Estimările ECONOMICA.NET pe baza ţintelor asumate de PSD în programul de guvernare.

Salariile minime pe economie, asumate de PSD în programul de guvernare, sunt următoarele:

1.450 de lei în 2017;
1.550 de lei din 1 ianuarie 2018;
1.650 de lei din 1 ianuarie 2019;
1.750 de lei din 1 ianuarie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*