De azi! Scad facturile!!!

Factura la energie electrică scade cu 6,5 lei, de azi

Facturile de energie electrică emise pentru consumul din luna februarie, şi care urmează spă fie plătite în luna martie, vor fi cu 6,5 lei pe lună, mai mici, ca urmare a eliminării taxei radio-tv.
La 1 fabruarie intră în vigoare legea 1/2007, prin care au fost eliminate 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-TV, care era plătită de populaţia României prin factura de energie electrică. Taxa radio are o valoare de 2,5 lei, iar taxa pentru serviciul public de televiziune de 4 lei, aşadar eliminarea celor două taxe va însemna o reducere de 6,5 lei la factura de energie electrică, începând cu data de 1 februarie.

Reducerea procentuală ţine de consumul de energie al fiecăruia. În Bucureşti, spre exemplu, ar însemna o reducere de 10% pentru un consum de 100 kW, adică cel al unui apartament de două camere, la cel mai întâlnit tarif reglementat.
La 1 ianuarie, factura la electricitate a scăzut cu circa 4%, ca urmare a reducerii tarifului de distribuţie, a eminării taxei pe construcţii speciale şi a reducerii cotei standard de TVA de la 20% la 19%.

In acelasi timp, in ROMANIA:

Leul slăbeşte în faţa euro. Cursul a sărit cu doi bani pe piaţa interbancară, la 4,52 lei pe euro
Cursul de schimb a sărit cu peste doi bani pe piaţa interbancară în prima parte a şedinţei de traznacţionare de miercuri, la peste 4,52 lei/euro, de la 4,4950 lei/euro la finalul zilei anterioare.

Cursul de schimb a sărit cu peste doi bani pe piaţa interbancară în prima parte a şedinţei de traznacţionare de miercuri, la peste 4,52 lei/euro, de la 4,4950 lei/euro la finalul zilei anterioare.
Dolarul scade la 4,19 lei, faţă de 4,20 lei, cursul BNR de ieri. Maximul istoric în faţa monedei naţionale (4,3504 lei/dolar) a fost atins pe 28 decembrie 2016.
Francul scade la 4,20 lei, faţă de 4,22 lei, cursul anunţat ieri de BNR.
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat ieri un curs de referinţă de 4,5038 lei/euro, 4,2267 lei/franc elveţian şi 4,2072 lei/dolar.

NU uita să îl DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Sursa: economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*