rcal

De astăzi intră în vigoare noile tarife RCA! Cât vei plăti pentru mașina ta

HG 826/2016 privind noile tarife maxime ale RCA, care nu vor putea fi majorate de firmele de asigurare timp de șase luni, intră în vigoare astăzi, potrivit textului de lege. Dacă nu vor respecta această prevedere, firmele de asigurare riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Potrivit HG, cea mai mică poliță RCA pentru un autoturism va fi de 541 de lei pe an, iar cel mai mare de 3.087 de lei. Cei mai mult vor plăti tinerii cu mașini puternice, scrie economica.net

Tinerii cu mașini puternice vor plăti cele mai scumpe polițe RCA, iar persoanele de 60 de ani, care conduc mașini cu capacitate cilindrică cuprinsă între 1,2 și 1,4 litri, cele mai mici polițe. Astfel, un șofer cu vârsta de până la 25 de ani va plăti 3.087 de lei pentru o asigurare pe un an. Este cel mai mare nivel al unei prime de asigurare.

Firmele de asigurare au spus că plafonarea tarifelor la RCA este ilegală și au făcut deja plângeri la Comisia Europeană. Asigurătorii spun că vor înregistra pierderi și amenință că, după ce vor trece cele șase luni în care tarifele sunt plafonate, prețurile vor crește din nou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*