Dacian Cioloş: Românii cer o Românie cinstită. Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România

Fostul premier Dacian Cioloş a scris, duminică, pe Facebook, că sute de mii de români cer o Românie cinstită, deschisă, europeană, o altfel de guvernare şi că nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România.

„Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România. Sute de mii de români au ieşit în stradă pentru apărarea democraţiei, a statului de drept, pentru o justiţie puternică şi pentru o societate bazată pe valori. Sute de mii de români cer o altfel de guvernare: onestă, transparentă, numai în slujba cetăţenilor”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

În opinia sa, aceste zile nu sunt numai despre abrogarea unei ordonanţe de urgenţă, ci despre „o societate matură care spune stop minciunii şi populismului”.
Conform lui Cioloş, protestele sunt „despre moralitate şi despre conştiinţă colectivă, despre viitorul nostru ca naţie”.
„În această seară, sute de mii de români luminează sufletul ţării”, şi-a încheiat Dacian Cioloş mesajul.

Si a avut dreptate! A şasea zi de protest din Piaţa Victoriei a înregistrat un număr record de participanţi, depăşind 280.000, după ce cu o zi în urmă recordul era de peste 170.000. Manifestanţii au ocupat atât zona din faţa sediului Guvernului, cât şi toate bulevardele din zonă.

Circa 600.000 de persoane au protestat, duminică, în toată ţara. Peste 280.000 de manifestanţi s-au adunat în Capitală.
Peste jumătate de milion de oameni au protestat, duminică, în toată ţara, faţă de modificarea prin ordonanţă de urgenţă a codurilor penale. Dintre aceştia, peste 280.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului. La protestul din Bucureşti au participat şi manifestanţi din provincie. În paralel cu protestul din faţa Guvernului, alte mii de persoane au manifestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

NU uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*