imt

Daca iti razi partile intime CITESTE ASTA

Leziunile vaginale cauzate de epilatul cu lama au crescut, spun cercetatorii americani. Iar in spatele unui simplu epilat in zonele intime se ascund o multime de pericole, pe care fiecare femeie vrea sa le evite.

ras atunci cand te epilai, imagineaza-ti cum ar fi sa iti tai partile intime si sa ajungi direct la Urgenta. Potrivit unui nou studiu realizat de cativa cercetatori americani, acest scenariu este, de fapt, o preocupare reala pentru tot mai multe femei care au accidente in timpul epilatului.

Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au analizat vizitele facute de femei la Urgenta din 2002 si pana in 2010, in cazul unor „incidente” petrecute in zona genitala. Ei au descoperit astfel ca numarul de femei spitalizate din cauza leziunilor vaginale a crescut de aproape 6 ori in acea perioada de 8 ani de studiu, potrivit Prevention.com. Iar cauza cea mai probabila: epilatul inghinal cu lama.

Cele mai bune variante pentru indepartarea parului din aceasta zona pe care poti paria sunt ceara si laserul, dar avantajul pe care il are aparatul de ras (implicit lama de ras) este greu de ignorat. Dr. Jody Levine, un dermatolog din New York, are cateva sfaturi pentru epilarea (in siguranta) a zonei intime:

1. Pregateste zona. Foloseste un exfoliant bland pentru a elimina celulele moarte de pe suprafata pe care vrei sa indepartezi parul. Aceste celule moarte fac pielea sa fie inegala, neuniforma si cu asperitati – iar din aceasta cauza creste riscul de a te taia in timpul epilatului.

2. Lasa epilatul la final. Daca vei petrece mai mult timp intr-un dus fierbinte, acest lucru va relaxa foliculii de par, iar epilatul cu lama va fi lipsit de obstacole.

3. Alege-ti aparatul de ras cu intelepciune. Opteaza pentru un aparat cu 5 lame si cu un capat pivotant, in asa fel incat aparatul sa se miste de-a lungul formelor corpului tau si sa indeparteze parul dintr-o miscare.

4. Schimba-ti aparatul de ras frecvent. Cu cat sunt lamele mai tocite, cu atat mai des va trebui sa te razi in aceeasi zona, din nou si din nou. Iar ca o regula generala, retine: cu cat dai cu lama mai des intr-un singur loc, cu atat creste riscul sa te tai in zona intima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*