Dacă găsești o bancnotă de 100 de lei în parbrizul mașinii ai mare grijă! Nu este ceea ce crezi

Hoții au descoperit o nouă tehnică prin care să înșele oamenii.

O persoană își lăsase mașina parcată pe o străduță lăturalnică. Grăbită fiind, s-a urcat în mașină și a observat apoi că în partea dreaptă a parbrizului era o bancnotă de 100 de lei, prinsă de ștergătorul din dreapta, scrie secretele.com.

A coborât fericită din mașină, croită să ridice banii, însă cum bancnota era pusă în cealaltă parte a mașinii, a trebuit să ocolească. În fracțiune de secundă un tânăr a apărut în dreptul ușii șoferului, i-a luat geanta și a dispărut fără urmă.

Care sunt cele mai cunoscute metode de ÎNŞELĂCIUNE folosite de escroci și cum să ne ferim

De departe, cea mai cunoscută este metoda “Accidentul” – escrocul sună victima, dându-se drept avocatul unui membru al familiei care tocmai a avut un accident, apoi solicită să îi fie transferată o sumă de bani cât mai urgent.

Metoda “Maşina de vânzare pe internet, cu proprietar plecat din ţară” – o maşină este postată pe un site de vânzări la un preţ foarte bun. Escrocul aşteaptă să fie sunat, apoi cere victimei o dovadă că are bani să cumpere autoturismul, rugându-l să transfere o sumă în contul unei persoane apropiate şi să îi trimită o poză cu chitanţa. Odată cu chitanţa, acesta are toate datele necesare pentru a ridica banii din contul respectiv.

Metoda “ Bruiajul telecomenzii auto” – hoţii stau la pândă în parcări aglomerate, apoi cu ajutorul unui dispozitiv de bruiaj denaturează semnalul cheii care închide centralizat maşina. Astfel pot să golească autoturismul de bunurile lăsate înăuntru. Verificaţi de fiecare dată cu mâna portierele maşinii.

Metoda “Furtului de la semafor” – hoţii acţionează câte doi. Când unul dintre ei vede o posibilă victimă îi face semn celuilalt să blocheze întersecţia, iar acesta vine cu un ciocan sau o bujie auto, sparge geamul şi fură geana. Nu lăsaţi obiecte de preţ pe scaunul din dreapta.

Metoda “Bijuterii la schimb cu bani de benzină” – un individ te abordează necăjit că a băgat din greşeală benzină în loc de motorină şi că nu mai are bani. Are în schimb nişte bijuterii pe care ţi le poate da la schimb pentru o sumă de bani. Bijuteriile sunt false.

Metoda “ Cofragul de ouă pe parbriz” – noaptea prin zone slab luminate, te trezeşti cu un cofrag de ouă pe parbriz. Nu opri maşina şi nu porni ştergătoarele de parbriz pentru că fără vizibilitate, sigur vei fi tâlhărit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*