Dacă ești femeie cu vârsta între 18 și 44 de ani, CITEȘTE ASTA URGENT. Vei fi recunoscătoare

Fetele și femeile trec prin multe schimbări în viețile lor, atât pe plan fizic, cât și emoțional. Aceste lucruri se agravează în special la pubertate și la menstruație. Există anumiți factori care influențează aceste schimbări, printre care vârsta și hormonii.

Mai există, însă, un factor mai puțin cunoscut ce influențează starea de sănătate a femeilor și pe care toate trebuie să îl cunoască. Dacă îți pasă de sănătoatea femeilor din jurul tău, transmite-le și lor această informație!

Este vorba despre sindromul ovarelor polichistice, care afectează 20% dintre femei. Acesta este un dezechilibru hormonal, care interferează cu ovulația normală. Femeile care suferă de acest sindrom nu au un ciclu menstrual normal și regulat. Din această cauză sunt afectate alte sisteme ale organismului, precum cel metabolic și cel cardiovascular.

Cele mai multe femei afectate de sindromul ovarelor polichistice au numeroase chisturi mici, mai mici decat un bob de mazare la nivelul ovarelor. Acest lucru se întâmplă în special la femeile ce au vârste de până la 30 de ani. Mai sunt implicați și factorii genetici. Fiicele și surorile femeilor cu sindromul ovarelor polichistice au cu 50% mai mare riscul de a dezvolta afecțiunea.

Care sunt cele mai clare simptome că ai risc de sindromul ovarelor polichistice:

– menstruație neregulată
– acnee, ten gras și mătreață
– infertilitate
– iei in greutate fără motiv
– ai pilozitate excesivă
– anxietate și depresie

Medicul îți va recomanda o schimbare în dietă și un supliment cu vitamine și minerale.

Dacă vrei ca toate femeile din viața ta să știe despre acest PERICOL, distribuie acest material!

Distibuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*