cutremur

Cutremur de 7.4 Grade pe scara Richter… Video devastator

CUTREMUR Japonia. Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs în Japonia în jurul orei locale 5 dimineața. Surse citate de presa din Japonia afirmă că există marea posibilitate ca un val tsunami devastator lovească coasta, scrie Huff.ro, care citează agențiile de presă din România si japonia.

3 revizuiri au fost făcute la cutremurul din Japonia. Oficial s-a stabilit acum ca acesta a avut 7,4 grade pe scara Richter.

În zona Onahama (Fukushima) s-a produs deja un val tsunami de 60 de cm, iar in localitea Soma s-a sesizat un tsunami de 90 de centimetri. Valul de 3 metri este așteptat în continuare. Oamenii se tem, iar autoritățile au început evacuarea după cutremurul din 21/22 noiembrie 2016.

În 2011 16.000 de vieți au fost luate la cutremurul din Japonia

Potrivit agenţiei Kyodo, un tsunami de 1,4 metri a lovit ţărmul nipon în zona Sendai. Toată Japonia se duce cu gândul la cutremurul din 2011 care a luat 16.000 de vieți.

În 2011 un cutremur în Japonia de 9.1 grade pe scara Richter a declansat valuri tsunami devastatoare. Țara a fost inghenunchiată și pestte 15.900 de oameni au murit.

Cutremur Japonia: Centrala nucleară de la Fukushima a fost puțin afectată

Autorităţile au transmis că nu există risc de scurgeri radioactive la centrala atomoelectrică de la Fukushima. Un incendiu s-a produs marţi dimineaţă la o rafinărie din zona Iwaki (Fukushima). Deși unul din sistemele de răcire al centralei a cedat, autoritățile liniștesc populația.

 Video aici —> https://www.facebook.com/huff.ro/videos/928640447268138/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*