Cum poți beneficia de 6.000 de euro de la stat

Poți să primești suma de 6.000 de euro de la statul român dacă ești dispus să împădurești terenurile. Dacă faci acest lucru, primești 6.000 de euro pentru fiecare hectar, prin programul “Prima împădurire” implementat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Schema de ajutor de stat se numește „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Măsurii 8 din „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor” și e valabilă până pe data de 31 martie 2017. Alocarea bugetară pentru acest proiect este de 50 milioane euro și sumele vor fi repartizate sub forma a două prime:

– Prima 1  pentru  înfiinţare a plantaţiilor forestiere acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire

– Prima 2 ce acoperă lucrările de întreţinere a plantaţiilor

Cei interesați vor primi câte 6.000 de de euro de hectar, în primul an de la aplicare. În următorii ani, timp de 12 ani, vor primi câte 2.700 de euro de hectar pe an. Peroanele care pot beneficia de programul “Prima împădurire” pot fi deținătorii publici de teren agricol și neagricol, deținătorii privaţi de teren agricol și neagricol şi forme asociative ce dețin teren agricol și neagricol.

Schema de finanţare este implementată prin Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), iar documentele necesare accesării sunt disponibile pe www.apia.org– secţiunea Măsuri de sprijin şi IACS – Măsuri delegate din PNDR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*