Cum iti dai seama ca suferi de cancer. Sunt semne pe unghii

Cancerul de piele poate trece foarte usor neobservat cutoate ca macina sanatatea incetul cu incetul. “Desi cel mai frecvent se afla la nivelul fetei, urechilor si scalpului, il gasim totusi si pe mucoasa genitala, afectata, de obicei, de un proces inflamator cronic sau de imbatranire. Exista si carcinoame spinocelulare dezvoltate sub lama unghiala sau pe ulceratii cronice cum este cazul ulcerului de gamba.

Melanomul malign se poate dezvolta si pe zone nevazute de lumina cum ar fi talpa, spatiile interdigitale, pe mucoase sau chiar in ochi, puncteaza medicul dermatolog Mihaela Leventer, unul dintre specialistii care diagnosticheaza anual sute de cazuri de cancer.

Deseori, persoanele care se confrunta cu leziuni incipiente au un comportament care poate grabi evolutia unui cancer. Expunerea la soare, sedintele la solar si traumatizarea leziunilor sunt greseli frecvente, alaturi de amanarea vizitei la medicul dermatolog, singurul care poate pune diagnosticul corect.

“Melanomul malign arata ca o pata negricioasa sau neomogen cafenie, indiferent daca este pe spate, in scalp, pe mucoasa buzelor sau in spatiul interdigital. Un melanom subunghial apare, de obicei, ca o banda pigmentata ce afecteaza o parte de unghie si se revarsa spre zona de piele periunghiala. Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciuperca si necesita diagnosticul unui ochi experimentat. Alteori, tumorile acestea sunt niste excrescente relativ recente, care cresc nedureros si au tendinta la ulcerare”, mai spune Leventer.

Tu ce parere ai? Lasa-ne raspunsul tau in rubrica de comentarii de pe Facebook!

Nu uita să DISTRIBUI și pentru PRIETENII tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*