Cum făceau sex credincioşii în Evul Mediu şi ce poziţii sexuale permitea Biserica

În Evul Mediu, Biserica se implica în orice aspect al vieții cetățeanului și avea dreptul să impună chiar și preferințele sexuale ale acestuia. Adulterul şi sexul înainte de căsnicie erau păcate pedepsite cu moartea și doar pentru o perioadă de timp Biserica a tolerat prostituţia ca fiind un rău necesar.

 

Biserica dicta în acele vremuri cum să faci sex. Orice altceva în afară de poziţia obişnuită a „misionarului” era considerat păcat. Femeia nu avea voie să stea deasupra deoarece se considera o încălcare a rolurilor dintre femei şi bărbaţi. Sexul anal şi cel oral erau considerate păcate pe motiv că erau practicate doar din plăcere, nu pentru a procrea. Evident, femeile purtau o centură de castitate cât bărbații lor erau plecați pentru a preveni adulterul.  Preoţii chiar raportau adulterul sau fornicaţia mărturisite în timpul confesiunilor și pedepsele treceau de la ani de penitenţă şi rugăciune la condamnări la moarte.

Și homosexualitatea, în viziunea Bisericii Catolice, era un păcat. Prostituţia a fost tolerată pentru o perioadă de timp de Biserică, căci era văzută drept o metodă de prevenire a adulterului şi a homosexualităţii, prin urmare era considerată un rău necesar.

În Evul Mediu, celibatul era varianta ideală, iar sexul era acceptat doar în cadrul căsătoriei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*