CUM ARATĂ acum fetiţa care la patru ani avea doar 5 kilograme, fiind hrănită cu pufuleţi şi ceai

Florentina era adusă piele şi os acum 3 ani la Spitalul de Copii din Iaşi, având doar 5 kilograme la 4 ani, după ce a fost hrănită numai cu ceai şi pufuleţi. Acum este o fetiţă frumuşică şi scumpă foc. Angajaţii secţiei de Gastroenterologie i-au organizat sâmbătă ziua de naştere: a împlinit 7 ani.

Florentina, unul dintre copiii de suflet al personalului medical din Secţia de Gastroenterologie a Spi­talului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a împlinit zilele trecute şapte ani. Micuţa, care a ajuns în luna martie a anului 2014 la spital aproape în comă, suferind de o malnutriţie severă, după ce a fost hrănită doar cu ceai şi pufuleţi, este acum o fetiţă veselă şi sănătoasă, de care echipa medicală este profund ataşată.

„Astăzi, Flori împlineşte şapte ani. Micuţa care a crescut pe holurile Spitalului de Copii din Iaşi este acum o fetiţă frumoasă, deşteaptă şi sănătoasă. „La mulţi ani, draga mea! Ştii că eşti o fetiţă norocoasă şi îţi doresc ca norocul ăsta să te însoţească toată viaţa. Sper să ai parte numai de mo­mente fericite, aşa cum ştii că le oferi mereu celor care te înconjoară”, a precizat cel care a ajuta­t-o pe fetiţă încă de când a ajuns la spital, prof.dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie, într-o postare pe Facebook de pe 14 ianuarie, ziua fetiţei.

La 4 ani cântărea cât un bebeluş
Florentina a ajuns în februarie 2014 la Secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Vaslui, în stare extrem de gravă, medicii de acolo anunţând Poliţia şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, bănuind că este un caz de neglijenţă. Ulterior, fetiţa a ajuns în Secţia de Gas­troenterologie a Spitalului de Copii din Iaşi.

Atunci, Florentina cân­tărea la vârsta de patru ani şi şapte luni doar cinci kilograme, cât un bebeluş de câteva luni, şi avea probleme neurologice şi motorii, nu putea vorbi, nu putea nici să meargă şi îşi susţinea capul cu greu. După ce a urmat tratamentul prescris de medici, a reuşit să ia în greutate, fiind îngrijită şi tratată corespunzător de echipa medicală. Părinţii fetiţei, din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pu­fuleţi.

Aceştia mai aveau şi alţi cinci copii, cu toţii trăiau cu 800 de lei pe lună, bani cumulaţi din alo­caţii şi ajutoare sociale. Anul trecut, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar în luna februarie tatăl acesteia şi-a dat acordul pentru adopţie, iar micuţa a fost adoptată de un medic din cadrul secţiei, de care fetiţa s-a ataşat în tot timpul petrecut în unitatea medicală. De asemenea, fetiţa, care în urmă cu trei ani nu putea să vorbească, acum spune poezii şi este un copil absolut normal.

„Flori e deja o mică domnişoară. Pentru toate clipele dificile prin care a trecut, soarta a răsplătit-o acum cu o familie de la care primeşte non-stop iubire. Micuţa care obişnuia să-mi spună «tata» este acum un copil frumos, vesel, inteligent, energic”, a mai scris profesorul Marin Burlea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*