Cum a ajuns să arate Michael Schumacher la patru ani de la accident

La aproape patru ani de la accidentul suferit în Elveția, starea lui Michael Schumacher continuă să fie destul de gravă.

Publicaţia „Las 2 Orillas” a scris că fostul pilot de Formula 1 cântăreşte doar 45 de kilograme, iar înălţimea lui a scăzut la 1,60 metri, cu 14 centimetri mai puţin decât măsura în mod obişnuit, informează auto-bild.ro

„Din păcate, este în comă, se luptă cu ultimele puteri pentru viaţa lui, dar nu credem că mai are prea multe şanse. Toţi cei dragi îl vizitează zilnic, este foarte dureros ce se întâmplă”, a declarat un membru al familiei Schumacher.

Michael Schumacher este ţinut în viaţă de aparatele care îl ajută să respire, fiind monitorizat 24 de ore din 24 de medicii angajaţi special pentru el, la reşedinţa familiei din Elveţia.

Potrivit presei internaţionale, familia lui Schumacher a decis transferarea sa la o clinică din Texas.

Întrucât starea sa nu s-a îmbunătățit aproape deloc după respectivul accident, familia acestuia ar fi decis să-l transporte pe fostul pilot, ajuns acum la 48 de ani, la o clinică din Statele Unite.

Conform revistei germane Bravo, acolo el ar urma să fie tratat de medicul specialist în leziuni ale creierului Mark Weeks, din Dallas, Texas (acolo unde Schumacher deține o fermă de vite).

După ce a fost externat, în urma accidentului suferit în Franța, pe pârtia de la Meribel, Michael Schumacher și-a continuat recuperarea într-o locuință din apropierea Lacului Geneva, din Elveția. Jurnaliștii au fost ținuți departe de respectiva casă, iar în presă au apărut puține informații legate de starea germanului.

Fiul lui Michael Schumacher este leit tatăl său: Vreau să câştig titlul mondial în Formula 1 | FOTO

Mick Schumacher, 18 ani, seamănă leit cu tatăl său, fostul multiplu campion mondial Michael Schmacher. Tânărul a debutat în acest an la Formula 3 şi are determinarea să ajungă în top.

Mick a debutat pe circuit în 2008, în karting. În 2015, la sezonul de debut în Formulă 4, el a câştigat o cursă şi a terminat pe locul 10 în clasamentul general. În 2016 a fost vicecampion în Formula 4, atât în Italia, cât şi în Germania.

Anul acesta Mick şi-a făcut debutul în Formula 3, declarând înaintea competiţiei că, cele 7 titluri mondiale în Formula 1 câştigate de Schumacher, l-au ambiţionat să aspire la cea mai înaltă treaptă de pe podiumul competiţiei.

„Tatăl meu este idolul meu pentru că el este cel mai bun. Mi se pare normal, fiind un pilot tânăr, să îmi doresc să ajung în top. Vreau să intru în competiţia cu cei mai puternici piloţi din lume”, a declarat micul Schumacher pentru RTL.

“Îmi plac mult duelurile roată la roată şi cred că ştiu să gestionez bine o cursă. În Formulă 4, monoposturile sunt rapide. Dar în Formulă 3, viteza în viraje este mai mare. Încerc să acumulez experienţă, pentru a putea forţa limitele”, îşi face singur portretul Mick.

Mick a mărturisit că obişnuieşte să mai vizioneze înregistrările curselor de Formula 1 din perioada în care a concurat tatăl lui (1991-2006, 2010-2012), pentru că are ce învăţa din ele.

“Mă interesează, printre altele, ce strategii erau folosite atunci. Asta deoarece sunt convins că dacă ceva a avut succes în trecut, poate avea succes şi în viitor”, a explicat fiul lui Schumacher.

“Vreau să cresc, să devin mai bun şi să întru pe lista celor mai puternici piloţi din lume”, trage concluzia fiul multiplului campion mondial.

În luna august a acestui an, Schumacher JR a comemorat, la volanul unui monopost Benetton, pe care Michael Schumacher l-a folosit în 1994, 25 de ani de când tatăl său a câştigat prima cursa în Formulă 1.

Michael Schumacher a dispărut din lumina reflectoarelor în urma accidentului suferit la schi pe 29 decembrie 2013, din cauza căruia s-a ales cu leziuni serioase ale creierului. De atunci, fostul mare sportiv a fost ferit de ochii presei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*