Cum a ajuns sa arate acest copil dupa ce mama lui a inceput sa-l stearga la gura cu servetele umede! Cand doctorul i-a spus de ce reactioneaza asa, nu i-a venit sa creada

Desi servetelele umede sunt promovate de producatori ca fiind hipoalergenice, acestea pot provoca alergii.

Adesea, parintii folosesesc servetelele umede si in alte scopuri decat pentru a le sterge fundurile copiilor lor, ma ales cand micutii au degetele lipicioase, pline de mancare ori mustati la gura din cauza pranzului.

Totusi, doctorul Mary Wu Chang, profesor de dermatologie pediatica la Facultatea de Medicina din statul american Connecticut, servetelele umede nu sunt atat de sigure pe care cred parintii. Ea a tratat numerosi copii cu eczeme misterioase in zona bucala sau pe fund. La inceput a crezut ca sufera de psoriazis, insa analize ulterioare au aratat ca de vina sunt servetelele umede.

Multi copii sunt sensibili la un compus chimic numit metilisotiazolinona, ce se gaseste mai ales in sampon si balsam, dar ai in gelurile de dus. Prezinta risc crescut de dezvoltare a alergiilor, dar studii recente pe celule cerebrale ale mamiferelor arata, de asemenea, ca acest ingredient ar putea fi toxic pentru creier.

Deşi sunt foarte populare în rândul proaspetelor mămici, fiind practice şi mereu la îndemână, şerveţelele umede pentru bebeluşi sunt foarte nocive şi conţin o mulţime de substanţe toxice, foarte dăunătoare pentru pielea şi sănătatea celor mici.

În urma a numeroase teste şi cercetări, s-a ajuns la concluzia că este cel mai bine ca mămicile să renunţe la folosirea şerveţelelor umede sau să le folosească doar ocazional şi să cureţe bebeluşul cu apă şi săpun, pentru a evita ca pielea lui să intre în contact cu substanţe nocive.

Ce substanţe nocive conţin şerveţelele umede?

După efectuarea testelor de laborator, a reieşit faptul că şerveţele umede sunt pline de substanţe alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice. De asemenea, parfumul din şerveţele poate fi dăunător şi poate cauza dermatite sau eczeme.

De aceea, în momentul în care achiziţionezi totuşi şerveţele umede pentru bebeluşi, fii foarte atentă la etichetă şi evită-le pe cele care conţin fenoxietanol, alcool, parfum, lanolină, parafină, sodium lauryl sulfate şi parabeni, care, odată pătrunşi în pielea bebeluşului, sunt absorbiţi foarte uşor, fiind dăunători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*