Chef Cătălin Scărlătescu a trăit un adevărat calvar. “Luam 14 pastile, trebuia să intru pe insulină, dar acum…” Groaznic prin ce a trecut:

Cătălin Scărlătescu s-a decis în urmă cu câteva luni de zile că a venit momentul pentru o schimbare majoră, aşa că s-a pus serios pe… slăbit! Nu s-a mulţumit cu puţin, ci a reuşit să „scape” de aproape 50 de kilograme.

Viaţa lui s-a schimbat în bine în ultima perioadă, motiv pentru care Cătălin Scărlătescu a avut puterea să vorbească despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat înainte să slăbească.

„Mi-am propus să devin un <<skinny cook>>. Mai am patru kilograme şi ajung acolo. Sunt din ce în ce mai slab. Până în martie luam 14 pastile. Acum iau una singură. Aveam 295 glicemia. Trebuia să intru pe insulină, acum nu mai am nimic. S-a schimbat absolut totul în bine”, a spus chef Cătălin Scărlătescu la un post de televiziune.

CITEȘTE ȘI: Exclusiv! Ce găsim în frigiderul lui chef Scărlătescu, după ce a slăbit 47 kg

Şi-a pierdut kilogramele, dar nu şi umorul. Îl vedeţi în fiecare luni şi marţi, la “Chefi la cuţite” (Antena 1), mai slab cu aproape 50 kg, iar povestea din spatele transformării este uluitoare. Şi, deşi el îşi numără acum fiecare dumicat, chef Cătălin Scărlătescu (45 de ani) e nevoit să gătească munţi de mâncare delicioasă pentru alţii. Aşa va face şi în perioada 5-8 octombrie, la Festivalul Gustului Românesc, eveniment care va avea loc în Piaţa Ovidiu, din Constanţa. Despre toate ne-a vorbit într-un interviu exclusiv.

Click! Chef Cătălin Scărlătescu, ar trebui să povestiți într-o carte toate vacanțele culinare pe care le-ați făcut în ultimii ani. În 2017 unde ați fost și ce v-a impresionat?

Cătălin Scărlătescu: Anul ăsta am ajuns în Grecia, cu barca, așa cum fac în fiecare an, în Portugalia, în Italia și am luat la pas țara asta frumoasă a noastră, în căutare de rețete. De ceva ani îmi rezerv câteva săptămâni pe an pentru expediții culinare, dacă vreți, în România. Îmi place să ajung la români acasă și să gătesc alături de ei, dacă aflu de vreo rețetă anume pe care vreau să o învăț stau cu ei în bucătărie și gătim împreună. M-a impresionat, de exemplu, o femeie pe care am întâlnit-o pe lângă Bistrița și care gătea numai cu ingrediente cultivate de ea sau culese din pădure. Un stil de viață vechi, arhaic, dar minunat! Apoi, o altă gospodină din zona Beiușului m-a cucerit cu niște plăcinte delicioase pe care le pregătea cu brânză făcută în casă, chiar de ea. România chiar are gust, oameni buni!

Tot călătorie culinară ne propuneți și nouă la Constanța, la Festivalul Gustului Românesc. Nu prea e corect, dumneavoastră slăbiți, noi ne îngrășăm. Ce vom vom mânca acolo?

Mâncare tradițională. Și dacă veți mânca o porție, nu 5, nu vă veți îngrășa. Ăsta e secretul, să mănânci puțin. Important e cât de bună e mâncarea, nu cantitatea. Și vă mai spun că la acest festival, care se desfășoară între 5 și 8 octombrie în Piața Ovidiu din Constanța, voi găti și eu. Și pregătesc și o surpriză cu magiun de prune. Trebuie să veniți ca să vedeți despre ce e vorba!

Sunt și în București multe festivaluri culinare de toamnă. De ce să venim la Constanța?

Mi-aș dori mult să veniți la noi, e primul nostru astfel de festival și avem câteva rețete culese din țară, pe care doar la noi le veți gusta. La anul mi-am propus să duc Festivalul Gustului Românesc în 9 locuri diferite, vreau să ajungem la cât mai mulți români… o caravană a gustului românesc, cu idei și rețete culese de la românii pe la care am ajuns.

Notorietatea de la televizor a dus și ea spre acest gen de evenimente. Cu „Chefi la cuțite” (Antena 1) sunteți la cel de-al patrulea sezon. De ce credeți că are asemenea succes?

Pentru că românii sunt gurmanzi. Le place gastronomia. Și pentru că acest format de emisiune este unul foarte viu, autentic, pe gustul telespectatorilor, este un produs care îmbină entertainmentul cu mâncarea și în care noi trei ne regăsim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*