Cele mai ciudate 32 de denumiri de LOCALITATI DIN ROMANIA

Dacă ar fi să existe o enciclopedie a celor mai amuzante nume de localităţi din România, cu siguranţă prima introdusă ar fi Cuca Măcăii, din judeţul Argeş, aproape intrată în legendă, fiind subiectul multor glume. Însă ar concura cu alte denumiri de sate şi comune care, rostite, provoacă cel puţin un zâmbet.

Cele mai amuzante nume de sate din Hunedoara: cum s-au redenumit Dosu, Găureni, Lingina şi Găuricea   Peste 20 de sate din judeţul Hunedoara şi-au schimbat numele în urmă cu jumătate de secol, pe motiv că vechile lor denumiri erau considerate „nepotrivite” de regimul comunist.

Printre acestea se aflau Strâmba, Găureni sau Porcurea. Alte sate din judeţ au păstrat însă denumiri ce pot fi considerate cel puţin amuzante. În 18 decembrie 1964, Consiliul de Stat al Republicii Populare Române a decretat ca de la 1 ianuarie 1965, sute de localităţi din ţară să fie redenumite. Printre acestea se numărau zeci de sate din raionul Hunedoarei, care la acea vreme înregistra şi zona oraşelor Alba Iulia şi Sebeş. Satele cu nume considerate nepotrivite primeau denumiri noi, care trebuiau să corespundă realităţilor socio – economice ale României comuniste, condusă de Gheorghe Ghiorghiu Dej. Cele mai amuzante nume de localităţi din judeţul Galaţi

Printre cele mai amuzante nume de localităţi din România se numără şi Smulţi, o comună din judeţul Galaţi ce datează încă din timpul lui Ştefan cel Mare. Cel mai vechi act de atestare documentară a comunei a fost emis la Suceava, pe data de 15 iulie 1448. În acelaşi an urca pe tronul Moldovei Petru al II-lea, fraţii Cernat ajutându-l să primească drept răsplată pentru „slujba dreaptă şi credincioasă”, un ţinut în sudul Moldovei printre care şi uricul prin care „să întemeieze satul Zmulţi”.

Cel mai probabil, cei care s-au stabilit în această zonă a judeţului Galaţi au fost „mulţi şi zmulşi”, din locurile lor de baştină, fapt de la care apare şi şi denumirea comunei, considerată printre cele mai amuzante nume de localităţi din România. Cele mai amuzante nume de localităţi din România: Fierbinţi Târg, oraşul transformat în platou de filmare, unde se vindeau gogoşi „hierbinţi“

Printre cele mai amuzante nume de localităţi din România se numără Fierbinţi Târg din judeţul Ialomiţa, devenit oraş în urmă cu mai bine de 10 ani. Fostul Fierbinţi Târg a devenit cunoscut datorită celebrului serial de televiziune „Las Fierbinţi” care se filmează în mijlocul comunităţi. Toponimia locului naşte şi astăzi o sumedenie de legende locale.

Cele mai amuzante nume de localităţi din judeţul Vaslui: „Bârr la ladă“    „La fel ca în toată ţara, nici în judeţul Vaslui nu lipsesc localităţi cu denumiri care ar putea să târnească zâmbetele celor care le aud pentru prima dată. Dintre toate, oraşul Bârlad are cea mai funny legendă pe care istoricii o reneagă.

Localităţi vasluiene precum Urlaţi, Buda, Băleşti, Broscoşeşti ar putea fi sursă de glume mai mult sau mai puţin inspirate, dar se numără, fără doar şi poate, printre cele mai amuzante nume de localităţi din România. Legendele lor s-au pierdut în timp, ori pur şi simplu denumirile localităţilor nu au în spate o poveste care să stârnească amuzamentul. Legenda denumirii oraşului Bârlad, transmisă verbal de generaţii întregi, este cât se poate de nostimă. Istoricii o exclud complet şi susţin că nu există izvoare istorice care să susţină aşa ceva. Chiar şi aşa, localnicii o cunosc, o transmit mai departe şi s-a încetăţenit ca fiind adevărata poveste a Bârladului. Cele mai amuzante nume de localităţi din judeţul Bihor: Păcăleşti   Una dintre cele mai amuzante nume de localităţi din România se află în judeţul Bihor, fiind chiar locul în care s-a născut Păcală. Este vorba despre satul Păcăleşti, considerat satul de baştină al îndrăgitului personaj. Legendele spun că denumirea localităţii Păcăleşti vine de la unul dintre localnicii din sat, pe care-l chema Păcală şi care era pus pe şotii mai tot timpul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*