Cel mai mare șarpe din lume Acesta Este

Două specii de șerpi dețin titlul de cel mai mare șarpe din lume. Cel mai lung șarpe din lume este Pitonul reticulat, iar cel mai greu șarpe din lume este Anaconda.

Pitonul reticulat, care trăiește în sud-estul Asiei, ajunge la lungimi de 5-6 metri. Însă, fiind imposibil să întinzi un piton viu pentru a-l măsura, singura variantă la îndemână este anestezierea.

Cel mai mare exemplar studiat după o astfel de anestezie măsoară 6,95 metri și 59 de kilograme, fiind și la această oră cel mai lung șarpe din lume, documentat științific.

Pe de altă parte, Anaconda ține capul de afiș în ceea ce privește masivitatea sa, cel mai greu șarpe Anaconda cântărind 97,5 kilograme, la o lungime de 5,21 metri. Șerpii Anaconda pot ajunge până la lungimi de 6,6 metri. Trăiește în Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay și Brazilia.

Anul 2009 a marcat descoperirea în Columbia a unor fosile datând de acum 60 de milioane de ani aparținând unei specii de șarpe de foarte mari dimensiuni: 13 metri lungime și o greutate de 1.135 kilograme.

Mai lung decât un autobuz și mai greu decât o mașină, acest șarpe era o fiară în fața căreia omul nu ar fi avut nicio șansă.

Un anaconda gigantic, de 10metri lungime şi aproximativ 400 kg, a fost descoperit de muncitori pe un şantier din oraşul brazilian Altamira, în timpul unor acţiuni de dinamitare. Diametrul uriaşul şarpe este de aproximativ un metru.

Muncitorii au fost intens criticaţi după ce au încercat să omoare animalul, în loc să-l elibere în habitatul său natural, Altamira aflându-se în vecinătatea Pădurii Amazoniene.

În luna aprilie a anului trecut pe Insula Penang, din Malaezia,a fost descoperit un piton de 8 metri lungime şi 250 kg, dar dimensiunea şi greutatea sa nu fost introduse în cartea Recordurilor. În consecinţă recordul îi aparţine unui piton botezan Meduza: 7,67 metri şi 158,8 kg. Acesta a fost găsit în Kansas City, din statul american Missouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*