cerno

Ceea ce cercetătorii au descoperit în pădurea din Cernobâl a șocat întreaga lume!

26 aprilie 1986 — o zi tragică din istoria URSS și a întregii lumi. Anume în această zi s-a întâmplat accidentul în Centrala Atomo-electrică din Cernobâl. Suprafețe enorme din jurul ei au devenit zone părăsite. Recent cercetătorii au inițiat un proiect, scopul căruia este aflarea cât mai multor informații despre fauna locului abandonat. Se pare că influența oamenilor asupra lumii animalelor este mult mai mare decât cea a radiației, deoarece în zona Cernobâlului au fost descoperiți reprezentanți ai faunei, care n-au fost observați acolo de mai mult de un secol. Am hotărât să te informăm despre rezultatele provizorii ale acestui proiect, care se va încheia la sfârșitul anului.

În ultimii 30 de ani numărul animalelor din zona părăsită a crescut de câteva ori. Acest lucru ne permite să afirmăm că radiația nu este atât de dăunătoare pentru faună precum intervenția umană.

Cercetătorii au urmărit populațiile animalelor după urmele lăsate pe zăpada proaspăt căzută. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut, pe partea ucraineană a zonei respective au fost instalate 42 de camere video.

În urma cercetărilor s-a aflat că în pădurile din Cernobâl a crescut semnificativ numărul de mistreți, lupi, căprioare și vulpi.

Pe lângă acestea, aici au fost descoperite animale rare, care de mulți ani n-au mai apărut în aceste locuri: râsul european și ursul brun.

Jim Smith, profesor la Universitatea din Portsmouth, spune că acest accident a creat un fel de rezervație: „Noi nu afirmăm că radiația este benefică. Dar absența influenței umane a permis populației animalelor să se mărească.”

In regiunea Cernobâlului s-a mai reușit fotografierea bizonilor și a cailor lui Przewalski.

După cum vedeți, uneori omul poate provoca mai mult rău decât poluarea radioactivă. Cred că trebuie să ne gândim la acest lucru. Dacă ești de acord cu mine, distribuie aceste informații prietenilor și cunoscuților tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*